Upitno Stanivukovićevo “dobročinstvo”

Kandidat PDP-a za gradonačelnika Banjaluke Draško Stanivuković obmanuo je javnost tvrdnjama da „volontira“ u Narodnoj skupštini i da ne prima platu za svoj rad, pokazuju podaci Narodne skupštine RS.

Prije nekoliko dana, Stanivuković je u emisiji u emisiji „Politika i tako to“, u produkciji banjalučke „REC produkcije“, govoreći o svom poslaničkom angažmanu rekao sljedeće:

„I ja volontiram, ne uzimam ono što mi pripada u smislu te plate i honorara koji treba da dobije jedan poslanik.“.

Međutim, podaci iz Narodne skupštine ukazuju na nešto sasvim suprotno. Naime, prema podacima iz NS RS, Stanivuković ne samo da se nije odrekao plate i honorara, već ima status profesionalnog narodnog poslanika čija mjesečna primanja su oko 2.550 KM plus naknada za minuli rad. Pored Stanivukovića, u statusu profesionalnog poslanika nalazi se još 42 poslanika od njih ukupno 83.

– Narodni poslanik Stanivuković nema nikakvu obustavu na platu u vidu trajnog naloga, administrativne zabrane, niti bilo kakav vid preusmjeravanja ličnih primanja na neki drugi račun ili u neke druge svrhe i prima redovnu mjesečnu platu u visini zakonom propisane plate profesionalnog poslanika uvećanu za pripadajući paušal – saznajemo u NSRS.

Prema podacima iz skupštinske službe, u cijeloj skupštini samo jedan poslanik od njih 83 ima ima dobrovoljnu obustavu. Po skupštinskim podacima, radi se o Krsti Jandriću, čiji se dio plate preusmjerava za stipendiranje studenata.

Stanivuković ekspresno odgovorio na prozivku

 

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar:
PODIJELI