Stanivuković ekspresno odgovorio na prozivku

Draško Stanivuković, poslanik PDP u Narodnoj skupštini RS u pisanoj reakciji ističe da nisu tačni medijski natpisi da je obmanuo javnost tvrdnjama da „volontira“ u Narodnoj skupštini i da ne prima platu za svoj rad.

Stanivuković u svojoj rekakciji nije osporio tvrdnje da se sredstva koja prima kao narodni poslanik ne isplaćuju putem trajnog naloga, ali zato tvrdi da se ona svaki mjesec, ili svakih nekoliko mjeseci, preusmijeravaju na različita udruženja, organizacije, studente, građane u stanju socijalne potrebe itd.

“Samo u toku marta i aprila mjeseca zbog pandemije virusa korona na lijekove i hranu je potrošeno preko 5.000 KM, za šta postoje fiskalni računi. Ako na to dodamo utrošak na stipendije, kupovinu dva dajak čamca, pomoć javnoj kuhinji, plaćanje struje i komunalija građanima u stanju socijalne potrebe itd. doći ćemo do iznosa koji prevazilazi 5-6 poslaničkih naknada, a ne dvije.”, navodi Stanivuković.

Dodaje i da je na društvenim mrežama objavljen dio utroška sredstava, te samo taj dio koji je javno prikazan (dio nije prikazan jer bi pojedince i organizacije moglo da dovede u neugodan položaj) prelazi visinu naknade koju poslanik Stanivuković prima, a koja je sredstva on lično dodao.

Prema podacima iz službe Narodne skupštine RS, u cijeloj skupštini samo jedan poslanik od njih 83 je zatražio dobrovoljnu obustavu na svoje primanje. Po skupštinskim podacima, radi se o Krsti Jandriću, čiji se dio plate preusmjerava za stipendiranje studenata.

Upitno Stanivukovićevo “dobročinstvo”

 

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar:
PODIJELI