Bosančić: Pozivam gradonačelnika da spriječi poskupljenje privatnih vrtića

Pozivam gradonačelnika Banjaluke Draška Stanivukovića da se što prije sastane sa vlasnicima privatnih vrtića i da ih spriječi u njihovoj namjeri da dignu cijene vrtića.
Poručio je ovo predsjednik Gradskog odbora DEMOS Banjaluka Boran Bosančić. On je podsjetio da su pojedini vrtići ovih dana digli cijenu i do 40 maraka.
– Razumijem zabrinutost mnogih roditelja zbog poskupljenja vrtića. Cijene vrtića u našem gradu postale su previsoke i to stvara dodatni finansijski teret za mnoge porodice. Mora se pod hitno reagovati zabraniti vlasnicima da podižu cijene – istakao je Bosančić.
Kaže da je poseban problem to što ne postoji dovoljno gradskih vrtića i da je više od 1.200 mališana ovaj put ostalo bez gradskog vrtića, te su roditelji bili primorani da ih upišu u privatne.
– Grad daje subvencije roditeljima, ali one očito više neće biti dovoljne. Mora se što prije napraviti socijalna karta građana i da se na osnovu nje daju podsticaji roditeljima. Ne mogu isti podsticaj dobijati roditelji koji rade za minimalne plate i oni koji zarađuju po nekoliko hiljada – ističe Bosančić.
Kao jedno od rješenja ovog problema, Bosančić vidi i u gradnji novih gradskih vrtića.
– To je prva stvar koju Gradska uprava mora poduzeti. Treba naći gradske prostore i preurediti ih i otvoriti nove vrtiće. Jedan takav prostor ima naprimjer u Osnovoj školi Milan Rakić u Novoseliji. Tu bi se mogao otvoriti veliki gradski vrtić i tako olakšati ionako težak život naših sugrađana – pojasnio je Bosančić i dodao da je siguran da takvih prostora ima još u Banjaluci.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar: