SNSD: PDP da objavi na šta troši ‪500.000‬ KM budžetskih sredstava

Kandidati Gradskog odbora SNSD-a pozvali su danas PDP i njihovog kandidata za gradonačelnika Draška Stranivukovića da objelodane na što troše ‪500.000‬ KM budžetskih sredstava.

Anja Ljubojević, kandidat SNSD-a za Skupštinu grada, ukazala je da je jedno od ključnih obećanja PDP-a u Banjaluci da će objavljivatri svaki račun preko 500 KM.

– Međutim, mi želimo da oni na djelu dokažu svoju dosljednost, pa ih pozivamo da prvo krenu od sebe i objelodane sve račune i ugvoore bajalučkog odbora PDP. Ako su principjelni, neka objave sve zaključene ugovore, sve račune stranačke kase, spiskove radnike i ugovora o djelu, putne troškove, dnevnice. To su sredstva svih građana i oni trebaju da znaju na šta se taj novac troši – izjavila je Ljubojevićeva.

Saša Lukić, kandidat za Skupštinu grada, precizirao je da PDP, po podacima Centralne izborne komisije, iz budžeta godišnje dobija oko ‪500.000‬ KM.

– Da ne bude pogrešno shvaćeno, PDP, kao i ostale partije, troši javna sredstva građana Republike i Banjaluke. A, ovi podaci su pod njihovom kontrolom i ne trebaju čekati da ih objave, ako to zaista žele, kako tvrde. Sveukupno, radi se o ‪500.000‬ KM javanih sredstava, koje PDP se troše na plate, dnevnice, ugovore po djelu i ostale troškove – kazao je Lukić.

SNSD

Lokalni Izbori – 2020

 

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar:
PODIJELI