Obradović i Ninković nastavili sa predstavljanjem plana DNS-a a za Banju Luku, “BL24”

Borivoj Obradović i Ljubo Ninković nastavili su danas sa predstavljanjem plana Demokratskog narodnog saveza za Banju Luku pod nazivom “BL24.

Vjerujemo da je cijeli svijet izvukao određene pouke iz pandemije koja još uvijek traje. Kod nas stvar je jasna, i pored ogromnog požrtvovanja i neosporne stručnosti zdravstvenih radnika, očigledno je da je naš zdravstveni sistem i bez virusa preopterećen. Obaveza svih nas je da učinimo sve kako bi kroz različite oblike prevencije omogućili ljekarima da na pravi način brinu o javnom zdravstvu, ali i o zdravlju svakoga od nas pojedinačno.

U skladu sa tim, u okviru projekta BL24 obavezujemo se da ćemo:
Zamijeniti sve azbestne cijevi za vodu i tako omogućiti Banjalučanima čistu i zdravu vodu u česmama.
Ovaj projekat je apsolutni prioritet jer postoje indicije da porast broja malignih oboljenja kod naših sugrađana ima veze sa kvalitetom vode koju piju i koriste.

Obezbijediti finansiranje pedijatriske zdravstvene zaštite za svu djecu do 18 godina.

Obezbijediti sredstva za obavezne i redovne godišnje sistematske preglede za učenike osnovnih i srednjih škola.
Na ovaj način bi direktno uticali na navike djece da brinu o svom zdravlju sa jedne strane, a sa druge bi obezbijedili rano otkrivanje bolesti i deformiteta kada su ishodi liječenja mnogo bolji.
Reafirmisati patronažnu službu koja bi, na komercijalnim osnovama, bila dostupna svima.
Prelaskom na sistem porodične medicine ukinut je nekadašnji način organizovanja patronažne službe i danas je on rezervisan za samo strogo definisane kategorije pacijenata. Na ovaj način bi se to omogućilo svima koji žele da dobiju zdravstvenu uslugu u svojoj kući i tako bi se obezbijedili i dodatno zapošljavanje zdravstvenih radnika i uslovi za stvaranje samoodrživog servisa pri domovima zdravlja.

Briga za zdravlje je briga za ljude! Briga za ljude je briga za našu budućnost!

www.dnsrs.org

DNS

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar: