Predizborna tribina Gradskogа odbora DNS-a na Laušu

Demokratski narodni savez dugotrajno osigurava stabilnost i prosperitet Republike Srpske i njenih građana. Posjedujemo kvalitetna kadrove koji će, uz podršku građana, trijumfovati na oktobarskim izborima i to će omogućiti ostvarenje našeg najvažnijeg političkog cilja – obezbjediti svim građanima naše Republike život dostojan čovjeka!
Ovo je večeras, na tribini Gradskog odbora DNS Banjaluka na Laušu, brojnim članovima i sipmatizerima stranke poručio nosilac liste DNS za Narodnu skupštinu Republike Srpske za Izbornu jedinicu tri Nedeljko Čubrilović.


Čubrilović je na skupu ukazao na značaj sveopšteg srpskog jedinstva i pozvao građane da u oktobru glasaju za kandidate DNS, kao i za kandidate koje DNS podržava za predsjednika Srpske i srpskog člana Predsjedništva BiH.
DNS, istakao je Čubrilović, ima jedinstvenu poziciju u političkom i društvenom životu Srpske .
Radmila Kocić-Ćućić, kandidat DNS za poslanika u Narodnoj skupštini Srpske, istakla je važnost sistema obrazovanja u RS.
“Ponosna sam na rezultate našeg rada u pogledu očuvanja nadležnosti RS u oblasti obrazovanja. Naša djeca moraju znati istinu o istorijskim činjenicama koje su krojile sudbinu srpskog naroda na ovim prostorima”, kazala je ona.
Naročito je stavila akcenat i na buduće strategije i reforme obrazovanja koje bi dugoročno ostavile pozitivne posljedice po društvo u Srpskoj.


Damir Ćopić, kandidat za poslanika u Parlamentu RS, izjavio je da su prioriteti u njegovom političkom angažovanju projekti koji osiguravaju masovna zapošljavanja.
“Projekti na kojima sam do sada radio ostvarivali su rezultate u zapošljavanju svih kategorija stanovništva. To će biti u fokusu mog budućeg političkog angažmana”, rekao je Ćopić koji je istakao snažno jedinstvo DNS i značaj Nedeljka Čubrilovića kao lidera.
Diana Radić, kandidat za poslanika u Parlamentu RS, istakla je značaj razvoja ekonomije RS, zapošljavanja i sprječavanja odliva najobrazovanijeg dijela stanovništva.
“Zapošljavanje, podsticanje malih i srednjih preduzeća, izjednačavanje uslova rada u javnom i privatnom sektoru i pružanje prilika za afirmaciju mladih stručnjaka predstavljaju prioritet mog rada kao ekonomiste”, kazala je ona.


Marko Aćić, kandidat DNS-a za Predstavnički dom PS BIH, naglasio je značaj očuvanja nadležnosti, povratka izgubljenih nadležnosti i jačanja institucija RS.
“Prioritet su nam očuvanje interesa Srpske na nivou BiH. Sve što pripada RS na nivou BiH se mora braniti”, kazao je Aćić koji je istakao i značaj dobrih odnosa sa Republikom Srbijom kao maticom srpskog naroda.
Dragan Talić, kandidat za poslanika u NS RS, rekao je da je očuvanje srpskog identiteta, prije svega jezika i pisma, garant opstanka srpskog naroda i snažne i stabilne RS.
U organizaciji ove tribine učestvovali su Mjesni odbori u okviru Rejona 4 (Lauš, Pavlovac, Saračica i Čokorska polja).

GO DNS Izbori 2018

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar:
PODIJELI