Najuspješniji srpski stručnjak za kampanju ocijenio kao hrabar potez DNS-a da stavi fokus na pomirenje

Milan Stevanović Piksel, doajen u vođenju političkih kampanja, zaslužan za uspjeh mnogih političkih opcija na Balkanu u poslednjih 25 godina, ocijnio je u gostovanju kod Milomira Marića trenutnu situaciju pred opšte izbore u Republici Srpskoj.

„Kampanja je generalno bila veoma dinamična ali i prljava, deklarativno su se svi bavili pitanjem ekonomije, ali ipak, prema analizi konstantno su dominirale
poruke osnovane na sukobima iz prošlosti, ali i akcenat na situaciju tragično nastradalog Davida, događaju koji je dobio ogromnu političku konotaciju.

Međutim, u moru istih poruka, postoje i stranke koje razmišljaju malo dalje, tu se izdvaja jedna poruka koja je meni veoma interesantna, a to je odluka DNS-a da u fokusu kampanje ima apel za prestanak svađa i sukoba, što je direktna posljedica politike predsjednika stranke Marka Pavića.

Koncept te poruke je da se izdiže iznad standardnog traženja podrške i stavlja fokus na neke druge stvari, stavljajući interes građana RS ispred stranačkog.

Smatram da je pozivanje na prestanak sukoba, a ne direktno insistiranje i pozivanje da se glasa za određenu partiju veoma zanimljiv, nepitičan i hrabar pristup u kampanji, što  se uklapa u pomirljivu politiku koju inače vodi DNS’, istakao je Stevanović u Jutarnjem programu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar:
PODIJELI