Završna tribina Obilićevo: „Samo zajedno možemo graditi Srpsku“

U dvorani“Obilićevo“ u Banjaluci sinoć je održana predizborna tribina DNS-a na kojoj su predstavljeni kandidati za sve nivoe vlasti iz ove Izborne jedinice.

Predsjednik DNS-a Marko Pavić, je, obraćajući se prisutnima u prepunoj dvorani „Obilićevo“rekao da su večeras svi zajedno sa jednim ciljem, da zajedno grade Republiku Srpsku.

„DNS je punoljetan a kad si punoljetan onda je vrijeme za odgovorne poslove. Zato mi, sedmog oktobra želimo veću odgovornost. Vrijeme je da DNS dobije vašu podršku, da pobjedi najbolji. Komunikacija DNS-a je kulturna, prepoznaju nas po normalnim tonovima i predstavljamo sebe i svoje programe i po tome se razlikujemo od drugih. Naši kadrovi su najodgovorniji, poznati po svom radu kao i načelnici koji uspješno vode lokalne zajednice“ podsjetio je predsjednik Pavić , dodajući da je krajnji cilj graditi bolju Republiku Srpsku .

Naš program je Republika Srpska, ekonomija, zapošljavanje. U centar svega, rekao je Pavić DNS je stavio ekonomiju jer se od toga živi. „Želimo naprijed ka budućnosti. Hoćemo stabilnu Republiku Srpsku, zadovoljnog čovjeka u njoj. Mi ćemo uspjeti doći do rezultata i tada početi graditi RS sa ekonomijom u centru. I po večerašnjoj posjećnosti u ovoj dvorani vjerujem da ćemo uspjeti. Važna je podrška i za listu za Predstavnički dom PS BiH jer je bitno prisustvo DNS politika i na nivou BiH“ ocjenio je Pavić i podsjetio da DNS želi konstitutivnost Srba u svim kantonima te da će DNS, poštovati koalicioni dogovor i dobiti premijersko mjesto.
„Predsjednik Vlade RS je kruna naših politika, vaše volje i našeg programa.Birajte DNS, mi nikada nismo izdali ni prodali. Nećemo ni sada“ rekao je predsjednik Pavić.

Nosilac liste za NS RS Nedeljko Čubrilović, večeras se zahvalio na podršci koju ima DNS. „Uradili smo kampanju po principima DNS-a, to je politika bez sukoba. Mi nismo stranka koja gaji svađalačku politiku. Želimo razgovarati i tražiti najbolja rješenja.

Želimo da sedmog oktobra bude praznik demokratije i pokažite maksimalnu toleranciju, da možemo sjesti sa svima i biti primjer svima“ rekao je Čubrilović, dodajući da su kandidati DNS-a najbolji i veoma časni ljudi, da DNS radi po koalicionom sporazumu jer stranka drži riječ.Oslonjeni smo jedni na druge i zato birajte DNS, birajte uspjeh i odgovornost“ poručio je Čubrilović.

U ime domaćina obratio se Boran Bosančić, predsjednik gradskog Izbornog štaba Demokratskog narodnog savezav Banjaluka koji je rekao da je do izbora ostalo još malo i da isto tako, DNS-u malo treba za najbolji rezultat. „Gradski izborni štab je dao svoj maksimum i vjerujem da ćemo sa našim kandidatima uspjeti napraviti dobar rezultat, ali nam treba vaša pomoć i podrška“ rekao je Bosančić, dodajući da je glas za DNS glas za bolju Republiku Srpsku.

Dragutin Rodić, nosilac liste za Predstavnički dom PS BiH, večeras je u Banjaluci rekao da su kandidati DNS ostvareni i spremni da se ugrade u politiku DNS-a. „Snaga koju imamo će nas dovesti do dva mandata u Predstavničkom domu PS BiH i siguran sam daje to ostvarivo. Trebamo raditi sve da sačuvamo Republiku Srpsku i očuvamo Dejton. Naša politika je politika kompromisa i može dovesti do jedinstva, spremni smo za dijalog i gradnju.Ovo je istorijski momenat za DNS koji moramo iskoristiti“ rekao je Rodić i istakao da onda, kada DNS bude imao veće učešće i odgovornost tada će svima biti bolje.

Predizbornoj tribini DNS Banjaluka  su prisustvovali i Željka Cvijanović, kandidat za predsjednika RS, potpredsjednica SNSD-a i Milorad Dodik, predsjednik SNSD-a i kandidat za srpskog člana Predsjedništva .
Cvijanoviće se zahvalila na saradnji, zahvalila se predsjednicama stranaka koji, kako je rekla drže na okupu dvije stranke da bi RS bila najbolje mjesto za život.
„Mi smo zajedno veliki tim i mnogo smo prošli zajedno, odgovorni ljudi i odgovorni prema narodu. Hvala što smo radili zajedno“ rekla je Cvijanovićeva.

Kandidat za srpskog člana Predsjedništva, Milorad Dodik je rekao da ovoj koaliciji malo treba za punu pobjedu pa moramo dodati gas do pune. „Ja ću se držati Dejtona kako piše i biću rigorozan da se provodi onako kako piše, a ne da se tumači. Imam namjeru da BiH bude ustavna a ne nametnuta. Mi ne možemo da prihvatimo da ono što je nametnuto postane normalno. Treba nam razgovor o tim pitanjima i želimo da ih otvorimo“ rekao je Dodik, dodajući da se njegovo zalaganje odnosi na to da preuzme kontrolu nad institucijama u kapacitetu kako je ustavom definisano.

Dodik je istakao da je sudbina Republike Srpske u rukama koalicije SNSD-DNS-SP i da vjeruje da opet mogu zajedno naprijed, gradeći bolju Republiku Srpsku. „Bez DNS-a i naše saradnje mnogih stvari ne bi bilo“ rekao je na kraju Dodik.

Izbori 2018 DNS

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar:
PODIJELI