Održana prva izborna konvencija Demokratskog narodnog saveza u Banjoj Luci

Ekonomija, zapošljavanje i očuvanje Republike Srpske, osnova je programa Demokratskog narodnog saveza, koji ova stranka nudi narodu, očekujući do sada najjaču podršku na predstojećim izborima.

Poručeno je ovo sa prve izborne konvencije DNS, održane u subotu, 8. septembra 2018. godine, u prepunoj Sportskoj dvorani „Borik“ u Banjoj Luci.

– U godini punoljetstva stranke, sazreli smo da preuzmemo potpunu odgovornost za budućnost Republike Srpske i njenih građana. DNS se ne bori za vlast radi vlasti, već da bi sa narodom realizovao svoj program i obezbjedio prosperitet i bolju budućnost za svakog čovjeka u Republici Srpskoj – istakao je predsjednik DNS.

Marko Pavić, obraćajući se članovima, sipmatizerima i aktivistima stranke iz cijele Republike Srpske, koji su do poslednjeg mjesta ispunili SD „Borik“.
Pavić je poručio da je DNS „konačno partija koja neće ići ni lijevo ni desno, a ni srednjim putem“, već da će poslije ovih izbora DNS ići svojim, trećim putem, a to je put prosperiteta i napretka u svakom pogledu. On je podsjetio da je i u dosadašnjem djelovanju, DNS bila jedina stranka na braniku interesa Republike Srpske, posebno kada je u pitanju prenos nadležnosti sa nivoa Srpske na nivo zajedničkih organa, ali i pažljivi čuvar prirodnih i nacionalnih dobara.

-Narod možda i ne zna, ali mu to moramo reći i objasniti da je upravo DNS bio jedina stranka, koja je kategorično bila protiv ukidanja Vojske Republike Srpske, kao i usvajanja Izvještaja o dešavanjima u Srebrnici tokom jula 1995. godine, jer smo gledali u budućnost i znali koliko će te odluke koštati Republiku Srpsku u budućnosti. Isto tako, DNS je bila jedina stranka, koja je bila brana rasprodaji prirodnih i nacionalnih bogatstava Republike Srpske, jer smatramo da naša generacija nema pravo da prodaje ono od čega buduće generacije u Srpskoj mogu dobro da žive – naglasio je Pavić.


On je pozvao birače da 7. oktobra 2018. godine izađu na izbore i poklone povjerenje kandidatima DNS, koji će se od 8. oktobra grčevito boriti za sveopšte interese građana Republike Srpske, ali i srpskog naroda u Federaciji BiH, koji su u dosadašnjem periodu bili nepravedno zapostavljeni. Predsjednik Pavić poručio je da DNS očekuje 107.000 glasova, najmanje 15 poslanika u Narodnoj skuppštini Republike Srpske i bar dva poslanika u Parlamentarnoj skupštini BiH.

Zamjenik predsjednika DNS i aktuelni predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović, inače nosilac liste za NS RS u Izbornoj jedinici 3, podsjetio je da DNS stranka, koja od izbora do izbora bilježi porast broja i glasova i članova.

-Pravda, privreda, posao za čovjeka, a čovjek za Republiku Srpsku, moto je kojim ćemo se rukovoditi na predstojećim izborima i u vremenu, koje je pred nama. Mi smo bili i ostajemo politička opcija, koja se od drugih razlikuje po dva osnovna elementa – nikada nismo podržali prenos nadležnosti i nikada nismo učestovali u međustranačkim svađama. Sjetite se, mi smo uvijek bili oni, koji su mirili zavađenu braću, što nije nimalo lagan posao – poručio je Čubrilović, naglasivši da će birači i ovaj put prepoznati DNS kao političku snagu koja je sposobna da u potpunosti odlučuje o sudbini Republike Srpske.
Prisutnima su se obratili i šef Kluba poslanika u NS RS Spomenka Stevanović, generalni sekretar DNS i delegat u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH Dragutin Rodić, kao i potpredsjednik DNS i šef Centralnog izbornog štaba Dragomir Jovičić.
Na prvoj izbornoj konvenciji DNS u Banjoj Luci predstavljeno je svih 108 kandidata ove stranke za poslanike u Narodnoj skupštini Republike Srpske, 25 kandidata za poslanike u Parlamentu BiH i kandidati sa zajedničke srpske liste za poslanike u Pralamentu Federacije BiH.

Izbori 2018

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar:
PODIJELI