Jovičić Vladi RS: Prestanite sa demagogijom i prihvatite se posla

Potpredsjednik DNS Radislav Jovičić ističe da od predstavnika Vlade RS nije ni očekivao ništa drugo do demagoških fraza koje za cilj imaju skretanje sa teme.

-Umjesto da priznaju da je situacija alarmantna i da nemaju ekonomski kapacitet da odgovore na poremećaje na tržištu, te da su zbog toga upravo danas, što je simptomatično, posegnuli za Izmjenama uredbe o ograničavanju marži, oni se vraćaju 10-ak godina unazad i pitaju zašto ja, kao ministar unutrašnjih poslova, nisam kreirao bolju tržišnu politiku -kaže Jovičić.

Činjenica je da cijene osnovnih životnih namirnica enormno rastu što ugrožava životni standard ne samo najsiromašnijih građana nego i srednje klase. Činjenica je da ni poslodavci nemaju realnih mogućnosti da povećaju zarade koje bi amortizovale ovo povećanje cijena. Takođe povećanje penzija za 2 procenta ne pokriva ni djelimično ova povećanja, koja su svakodnevna.
-Objasnite i meni i građanima Republike Srpske, pošto tvrdite da je ekonosmko stanje u RS dobro zašto je potrošačka korpa duplo skuplja od prosječne plate – rekao je Jovičić.
-Ponovo vas pitam da li smatrate da je Zakon o interventnim nabavkama bolji od robnih rezervi? Ako jeste zašto druge zemlje imaju robne rezerve ili ste prinuđeni da obezvrjeđujete robne rezerve svjesni da su one u RS “ugašene” na veoma sumnjiv način te da je zadnjih godina njihovo poslovanje bilo prekriveno velom tajni”- ističe Jovičić i nastavlja:
-Ako nisu tačne moje kritike, zašto ste onda posezali za izmjenama uredbe o ograničavanju marži. Demantujte me podacima da su rast cijena pratili rast plata i penzija. Naravno da to ne možete.
-Prestanite sa demagogijom i prihvatite se posla. Ako niste znali želim da vam kažem – narod teško živi, odlazi jer vam više ne vjeruje, ne vjeruje u vaše bajke. Nažalost sreću i bolji život idu da traže daleko od kućnih ognjišta, poručio je Jovičić.

DNS Banjaluka

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar: