DNS traži od parlamentaraca da podrže borce VRS

Demokratski narodni savez poziva poslanike u Narodnoj skupštini Republike Srpske da podrže održavanje posebne sjednice Narodne skupštine na kojoj bi se raspravljalo o pitanju boraca.

Podsjećamo, Predsjedništvo DNS je zauzelo čvrst stav da je prije svih posebnih zasjedanja Narodne skupštine potrebno organizovati sjednicu o pravima boraca u Srpskoj.

Demokratski narodni savezu je u stalnim intenzivnim kontaktima sa boračkim udruženjima, kako bismo stekli cjelovitu sliku o položaju svakog boraca Republike Srpske, potpuno svjesni njihove teške situacije.

U razgovoru sa predstavnicima Udruženja veterana odbrambeno-otadžbinskog rata, koji je održan juče, saznali smo da je ovo udruženje uložilo više amandmana na Zakon o pravima boraca, ali da se skupštinska većina na njih oglušila. Borci su u svojim amandmanima dali prijedlog da se revidiraju spiskovi boraca kako bi svi dobijali primanja i privilegije u skladu sa svojim angažovanjem u odbrambeno-otadžbinskom ratu, i u tom prijedlogu imaju našu apsolutnu podršku.

DNS je već više puta poručio cjelokupnoj boračkoj populaciji da ne dozvole politizaciju boračkih pitanja, već da se u složnom stroju, hrabro i odlučno kao što smo se borili u ratu, uključe u predstojeće formiranje Udruženja ratnih jedinica i ne dozvole da tu ulogu preuzmu političke stranke nego da se udruže u jednu, složnu, boračku organizaciju.

I tokom razgovora sa predstavnicima Udruženja veterana odbrambeno-otadžbinskog rata istaknuto je da je nedopustivo da se političke stranke bave boračkom organizacijom i da razaraju njeno biće.
-Spriječite im pristup, uključujući i partiju kojoj ja pripadam ukoliko pokuša da se miješa u organizovanje i rad bilo kog udruženja proisteklog iz odbrambeno-otadžbinskog rata – ponovio je potpredsjednik DNS i predsjednik Gradske organizacije DNS Banjaluka Radislav Jovičić.

Neprihvatljivo je da vlast ostaje gluva na glas boraca o pitanjima koja se tiču njihovih života i zato pozivamo poslanike da podrže ponovljenu inicijativu za održavanje posebne sjednice i da zajednički nađemo rješenje kako da poboljšamo životne uslove za one ljude koji su najviše dali za Republiku Srpsku, a danas žive na marginama društva.

Ukoliko dovoljan broj poslanika ne podrži inicijativu za organizovanje posebne sjednice NSRS na kojoj bi se raspravljalo o pitanju boraca, Demokratski narodni savez će pokrenuti akciju prikupljanja dovoljnog broja potpisa građana kako bi se ta sjednica održala.

Potpredsjednik DNS i predsjednik Gradskog odbora DNS Banjaluka
Radislav Jovičić

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar: