Izborna tribina DNS u Banjoj Luci “Mudra odluka za bolji život”

Demokratski narodni savez na predstojećim opštim izborima u BiH očekuje ubjedljivo najveću podršku birača, kako bi poslije 7. oktobra 2018. godine mogao da nastavi svojim putem, provodeći politiku principijelnosti, zaštite interesa srpskog naroda i Republike Srpske, njenih resursa i prava na bolji život svakog čovjeka.
Poruka je to zamjenika predsjednika DNS, predsjednika Gradskog odbora DNS Banja Luka i aktuelnog predsjednika Narodne skupštine Republike Srpske, Nedeljka Čubrilovića, inače nosioca liste DNS za poslanike u NS RS u Izbornoj jedinici 3. Govoreći pred okupljenim građanima Rejona 1, koji obuhvata banjalučke mjesne zajednice Centar 1, Centar 2, Borik 1 i Borik 2, Čubrilović je naglasio da DNS realno očekuje 15 poslaničkih mandata u Narodnoj skupšštini Republike Srpske i najmanje dva mandata u Parlamentarnoj skupštini BiH.


-Kažu da su sve partije iste, ali mi odgovorno tvrdimo da to nije tačno. Mi nismo isti kao drugi. Na našim listama su ljudi, koji su već dokazani u svojoj struci, ljudi koji mogu da naprave dobar rezultat i zaista urade nešto za dobrobit svakog građanina. A DNS je svih ovih godina svog postojanja dokazao da nije poput drugih, da iskreno brine i brani interese Republike Srpske, čuvajući njene nadležnosti, prirodne resurse i vodeći brigu o svakom čovjeku – poručio je Čubrilović, pozvavši građane da izađu na izbore i biraju odgovorno, jer naredne četiri godine moraju da budu period mira i dostojanstva, a ne stalnih svađa i prepucavanja političara, ma iz kojeg bloka dolazili.


Okupljenim građanima na platou ispred Vodenog parka „Akvana“ obratio se i kandidat DNS na listi za Parlamentarnu skupštinu BiH, inače načelnik Odjeljenja za boračko –invalidsku zaštitu u Gradskoj upravi Banja Luka Dragomir Keserović, poručivši da će predstavnici DNS u zajedničkim organima, ukoliko dobiju povjerenje građana, nastaviti da sprovode politiku ove stranke, koja u prvi plan stavlja zaštitu interesa Republike Srpske.
-Predstavnici Republike Srpske u zajedničkim institucijama moraju da gledaju i slušaju institucije Republike Srpske pri donošenju svih odluka. Svjedoci smo, u protekle četiri godine to nije bilo tako. Kandidati DNS, ako budu izabrani za poslanike u PS BiH, prekinuće dosadašnju politiku antagonizma prema Republici Srpskoj i ignorisanja njenih institucija – poručio je Keserović.


Priliku da se predstave potencijalnim biračima dobile su i kandidati DNS za poslanike u NS RS Dijana Radić i dr Anka Šmitran Đurić, poručivši da je bolji život svih građana prioritet DNS i da će na realizaciji te ideje svesrdno raditi i u narednom periodu.
Na samom kraju, okupljenim građanima predstavile su se još tri kandidatkinje za poslanike u NS RS i PS BiH i to na pomalo neobičan način – pjesmom! Naime, u okviru Aktiva žena GO DNS Banja Luka već mjesecima djeluje ženski hor, koji članicama DNS pruža priliku da pokažu i svoje umjetničke vještine i sposobnosti. Članice hora tako su i Dragana Beslać, kandidat za poslanika u PS BiH, Radmila Kocić – Ćućić, aktuelni pomoćnik ministra prosvjete i kulture RS i kandidat za poslanika u NS RS, te dr Anka Đurić Šmitran, direktorica Zavoda za medicinu rada.

Izbori 2018 DNS

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar:
PODIJELI