DEMOS u Bijeljini: Pobjeda za hrabru politiku dogovaranja

Predsjednik DEMOS-a Nedeljko Čubrilović pozvao je građane sa završnog skupa stranke u Bijeljini da 2. oktobra glasajući za ovaj savez glasaju za politku kompromisnih rješenja i dogovaranja.

“Time će garantovati svoj prosperitet, bolju budućnost i sigurnije sutra za sve građane Republike Srpske. Glasamo za normalnost, tražimo normalnost i vjerujem da će građani to prepoznati i podržati”, rekao je Čubrilović.

On je kritikovao svaki pokušaj nametanja rješenja u BiH koji provodi međunarodna zajednica, kao i ljude koji nemaju hrabrosti da govore i rade bilo šta što ne odobrava međunarodna zajednica.

“Zato je naša podrška opet za SNSD, za bolji realan život, za one koji brane poziciju Republike Srpske u BiH, jer bi svaki glas osim za Milorada Dodika za predsjednika Republike bio rizičan i ne smijemo s tim da eksperimentišemo”, istakao je Čubrilović.

Konvenciji DEMOS-a u Bijeljini prisustvovao je i predsjednik Skupštine Autonomne pokrajine Vojvodine Ištvan Pastor koji je u obraćanju rekao da vjeruje u to da će ova stranka realizovati izborni rezultat koji priželjkuje i da bi se lično radovao da može nastaviti saradnju sa Dodikom, Željkom Cvijanovićevom i Čubrilovićem.

“DEMOS zastupa politiku hrabrosti, a mnogo je više hrabrosti potrebno za kompromis i za dogovoranje, nego za konflikt”, ocijenio je Pastor i poručio građanima Srpske da je izuzetno važno da svi koji imaju pravo glasa izađu u nedjelju na izbore i glasaju.

Nosilac liste DEMOS-a za Narodnu skupštinu iz Izborne jedinice šest Milan Dakić rekao je uoči završne tribine da su u mirnom tonu završili kampanju bez pominjanja drugih političkih partija i da su svojim glasačima pokazali koliko je ovaj savez dostojan i koliko radi za bolji život građana.

“Na izborima 2. oktobra brani se Republika Srpska koju smo prethodnih godina sačuvali i razvijali, brani se srpski nacionalni interes i Srpska pravoslavna crkva, bitno je da nas što više glasa za Srpsku, za Dodika na mjestu predsjednika Republike i Cvijanovićevu za člana Predsjedništva”, rekao je Dakić.

Nosilac liste DEMOS-a za Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH iz Izborne jedinice dva Čedomir Stojanović rekao je da na izborima očekuju osvajanje minimalno šest poslaničkih mandata u Narodnoj skupštini, od čega jedan direktan iz Izborne jedinice šest, kao i jedan direktan mandat za Parlamentarnu skupštinu BiH.

Demos

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar:
PODIJELI