Smiljana Moravac Babić “Umjesto kazne, od Radojičića zagrljaji”

Izjava za javnost PDP

„Umjesto jedinog ispravnog, moralnog i pravednog ‘Kazni prestupnika’, kod gradonačelnika Radojičića važi drugi moto – ‘Zagrli prestupnika’. Jedino tako se mogu opisati fotografije aktuelnog gradonačelnika snimljene u posljednjih desetak dana i to u zagrljaju odbornika SNSD-a Stojana Vukajlovića, koji je putem nelegalne licitacije otuđio gradsku imovinu, pribavivši sebi ličnu korist“, rekla je član Gradskog odbora PDP-a Banjaluka Smiljana Moravac – Babić.

Moravac – Babić podsjeća da je Vukajlović na očigledno namještenoj licitaciji, održanoj 31. decembra u zadnjim časovima radnog vremena, na kojoj se samo on pojavio, sebi pribavio pet stanova u Banjaluci, vikendicu i poslovni prostor čija je vrijednost na tržištu preko milion KM, dok je on sve to platio oko 330 hiljada KM.

„Što znači da za njega bilo namješteno da ošteti grad za vrijednost od više stotina hiljada maraka, a umjesto sankcije dobio je zagrljaje. Dvadeset pet godina sam advokat i vidjela sam razne slučajeve, ali ovako perfidne prevare poput ove koju je počinio Vukajlović rijetko se vide. I to, očigledno, uz aminovanje gradskih vlasti i gradonačelnika“, kaže Moravac – Babić.

Vukajlović nije jedina takva osoba koji je u neposrednoj blizini gradonačelnika, tvrdi Moravac – Babić:

„Nedavno je sa Radojičićem i Dodikom po banjalučkim selima hodao i presuđeni švercer poznat pod nadimkom Puger, koji je s njima još od pohoda na vlast demonstracijama prije 16 godina. Ova vlast je duboko kriminalizovana, a toga se i ne stide, nego se grle, šetaju i slikaju sa presuđenim kriminalcima. Jasno je da mnoge presude tek treba da slijede, ali i da će svanuti dan kada će sve oteto od naroda biti i vraćeno. Raditi po pravu i zakonu, dovoljno je da se istrgnemo iz ponora u koji su nas odveli“, zaključuje Smiljana Moravac – Babić.

Informativna služba PDP-a
Banjaluka

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar: