Počinje sezona grijanja

Obavještavamo naše potrošače da Eko toplane Banjaluka, u skladu sa Odlukom o opštim uslovima za proizvodnju, isporuku i korištenje toplotne energije, sutra (15. oktobra) počinju sezonu grijanja. Režim isporuke toplotne energije biće prilagođavan spoljašnjim temperaturama.
Još jednom apelujemo na zajednice etažnih vlasnika i pojedinačne korisnike da obrate pažnju na ispravnost zajedničkih unutrašnjih i unutrašnjih instalacija, kako bi bila omogućena nesmetana isporuka toplotne energije. U objektima u kojima su između dvije sezone renovirani stanovi, neophodno je odvrnuti ulazne toplovodne ventile, kako bi se omogućio dotok vode u grijna tijela. Korisnici koji imaju ugrađene kalorimetre, treba da odvrnu ventile u razvodnom ormaru, jer se na taj način aktivira isporuka toplotne energije, a njegovim zavrtanjem, isporuka se prekida.

Takođe, kako bi korisnici imali što bolji kvalitet grijanja, potrebno je da na početku sezone ispuste nakupljeni vazduh iz grijnih tijela, odzračivanjem radijatora. Ovo je najčešći problem u starijim stambenim zgradama sa dotrajalim instalacijama i na višim etažama stambenih objekata, pa bi stanari na posljednjim spratovima trebalo da obrate posebnu pažnju na ovaj potencijalni problem.

U slučaju problema sa zajedničkim unutrašnjim i unutrašnjim instalacijama, neophodno je da zajednice etažnih vlasnika, odnosno pojedinačni korisnici angažuju ovlašteno stručno lice da otkloni ove probleme, jer u skladu sa Odlukom o opštim uslovima za proizvodnju, isporuku i korištenje toplotne energije održavanje zajedničkih unutrašnjih i unutrašnjih instalacija nije u nadležnosti Eko toplana.

Podsjećamo naše korisnike i na loše stanje distributivne mreže, zbog čega, naročito na samom početku sezone, može doći do kvarova izazvanih pucanjem cijevi, ali naše interventne ekipe usljed ovakvih situacija odmah izlaze na teren i saniraju kvarove u što kraćem roku, kako bi prekidi isporuke bili što kraći i kako potrošačima ne bi bio narušen komfor.
Tokom sezone grijanja, korisnici se mogu informisati i redovno pratiti servisne informacije na našem sajtu www.ekotoplanebanjaluka.com, a ako budu imali problema sa grijanjem, mogu nam se obratiti na besplatan info broj 0800 502 12, na email [email protected] ili adresu Bulevar vojvode Živojina Mišića 32.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar:
PODIJELI