Na mjestu restorana “Novak”, uskoro hotel “Cherry”

Podsjećamo, na platou poznatog banjalučkog izletišta je 2015. godine otvoren kafe restoran “Novak” sa kojim je upravljao hotel “Trešnja” koji je poslovao u sklopu istog objekta. To preduzeće, tačnije hotel je osnovao Duško Kalinić, suprug Tešanovićeve.

„Novak Café & Restaurant” je raspolagao sa dvije sale, od kojih je u jednoj bio kafić, a u drugoj restoran sa oko 80 mjesta, kao i sa pet terasa ukupnog kapaciteta od oko 300 mjesta. Hotel “Trešnja” nudio je ekskluzivni smještaj sa četiri moderno uređene sobe i jednim deluks apartmanom.

Međutim, iako su imali franšizu za restoran po imenu najvećeg srpskog sportiste i najboljeg tenisera na svijetu, finansijski izvještaji pokazuju kako objekat od početka rada nikada nije ostvario profit.

Uz skromne prihode u prve četiri godine rada ukupan poslovni minus je iznosio preko 200.000 maraka, a prošle godine nisu ni radili.

Tešanovićeva je za CAPITAL kratko kazala kako će lokal biti uskoro otvoren pod drugim imenom, bez “Novak” franšize.

“U pitanju je hotel koji će nositi naziv “Cherry”, priznala je ona.

Prema njenim riječima, objekat na Banj Brdu njena porodica je kupila 2000. godine, nakon čega je uložila mnogo novca u opremanje i adaptaciju. Pet godina kasnije otvoren je kafe restoran “Novak”, koji više neće raditi pod tim nazivom, već će biti dio novog hotela i novog biznisa.

Inače, vlasnici ovog ugostiteljskog objekta su se od samog početka žalili na prilično ograničen režim saobraćaja na putu koji vodi do objekta.

Gradska vlast pod velikim pritiskom građana i javnosti je ostavila na snazi zabranu saobraćanja za automobile, a cijeli slučaj je bio došao i do Ustavnog suda RS, koji je presudio u korist pješaka i rekreativaca.

Izvor: Capital.ba

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar: