Unija poslodavaca podržala „Ponosne kartice 2020 – cijena minus za 3+“

Na sastanku održanom u prostorijama Unije udruženja poslodavaca Republike Srpske kome su prisustvovali direktor Unije Saša Aćić i predsjednik Upravnog odbora Fondacije „Za život“ doc. dr Dragan Dakić, potpisan je memorandum o saradnji na realizaciji projekta „Ponosne kartice 2020 – cijena minus za 3+“.

Tom prilikom je dogovoreno da će Unija već ove nedelje pozvati svoje članice da se uključe u projekat i daju popuste ponosnim prodicama sa troje i više djece!
Očekuje se da nakon poziva Unije uslijedi još veći odziv privrednih subjekata, poslodavaca, da učestvuju u projektu. Ovakav instutucionalni poziv privrednim subjektima već se pokazao kao dobra praksa u slučaju Privredne komore RS jer se nakon njenog poziva intenzivirao odziv poslodavaca kako iz Banja Luke tako i iz drugih dijelova Republike.

Sve ovo je odlična uvertira u najavljeno širenje projekta na teritoriju cijele Republike Srpske.
Jedna od tema sastanka je bila i procjena kakve bi efekte na poslovanje proizvela mogućnost da Ponosna kartica iz Srpske važi i u Srbiji i obratno, da porodice sa troje i više djece iz Srbije ostvaruju pouste u Srpskoj. O ovoj mogućnosti se već vode razgovori između Fondacje „Za život“ i partnera na projektu Pokreta za decu 3+ iz Čačka.

Na sastanku je potvrđeno da u epicentar svih demografskih mjera i aktivnosti treba postaviti žene, majke, i njihove interese kako je to predviđeno projektom „Ponosne kartice 2020 – cijena minus za 3+“.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar: