Korupcija se ne sakriva lažnim patriotizmom

Stvarna i beskompromisna borba protiv korupcije mora biti u centru politike promjena koje će nastupiti nakon izbora sljedeće godine. Korupcija je problem broj 1 u Republici Srpskoj, ona je izvor svih drugih problema koje muče građane Srpske i razlog zbog kojeg ljudi odlaze odavde.

Aktuelna vlast pokušava da lažnom pričom o patriotizmu sakrije svoju korumpiranost i nesposobnost, a samim tim i nedostatak volje za rješavanje ovog problema koji izjeda cjelokupno društvo.

Zbog toga je potrebno da svaki pojedinac odigra važnu ulogu u sprečavanju i suzbijanju korupcije, počev od prijavljivanja onih koji im traže „uslugu“ za posao za koji primaju platu, do toga da na izborima sljedeće godine podrže promjene kako bi se formirale politike, sistemi i mjere da svi odgovorni za korupciju budu procesuirani. Neophodno je da se svi oslobodimo straha da prijavimo korupciju na bilo kom nivou. Ćutanjem postajemo saučesnici!

Na nama je da uspostavimo sistem u kojem građani neće morati da pribjegavaju korupciji kako bi došli do posla, ostvarili svoja građanska ili ljudska prava, ili čak otišli na pregled kod doktora.

Naša spremnost da izgradimo sistem koji neće počivati na korupciji dovešće i do porasta investicija u Republici Srpskoj, otvaranja novih radnih mjesta, ali i do toga da posao dobiju najstručniji, a ne najpodobniji i to mora biti osnovni cilj promjena za koje se borimo.

Potpredsjednik DNS i predsjednik Gradskog odbora DNS Banjaluka
Radislav Jovičić

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar: