Jednokratna novčana pomoć od 200 KM za sve radnike Doma zdravlja

Svi radnici u Domu zdravlja Banjaluka dobiće jednokratnu novčanu pomoć od 200 KM na platu, rekao je danas na konferenciji za novinare Draško Stanivuković, gradonačelnik Banjaluke.

Kako bi ova podrška grada bila realizovana danas je potpisan ugovor između Doma zdravlja i Gradske uprave.

“Ovo je podrška i zahvalnost radnicima u Domu zdravlja koji se više od godinu dana bore protiv pandemije virusa korona”, naveo je Stanivuković.

Istakao je da grad za dom zdravlja ove godine izdvaja 1,6 miliona KM granta po raznim osnovama i 300.000 KM za proces vakcinacije.

“Pored ovoga, planirana je izgradnja ambulatne porodične medicine u Dragočaju i nabavka mamografa. Kada se sve ovo uzme u obzir dolazimo do cifre od više od dva miliona KM ulaganja u zdravstveni sektor na području grada”, naglasio je Stanivuković.

Vedrana Antonić, zamjenik direktora Doma zdravlja Banjaluka, zahvalila se u ime menadžmenta ove ustanove.

“Ono što je značajno reći jeste da se Dom zdravlja od prvog slučaja virusa korona trudio sa svim svojim mogućnostima da bude spreman za ove izazove. Naša ustanova i svi radnici su se organizovali preko noći i odgovorili dobro na ovu situaciju. Svi oni danonoćno rade kako bi veliki broj pacijenata bio zbrinut. Ovih 200 KM znači mnogo”, kazala je Antonićeva.

Izvor: Nezavisne

 

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar: