Izložba grafika umjetnika Bogdana Radovića u Kulturnom centru Udas

Samostalna izložba grafika umjetnika Bogdana Radovića biće otvorena u utorak, 6.11.2018. godine u 19:00 časova u Kulturnom centru UDAS, ulica Sime Miljuša br.2. Banja Luka. Riječ je o trećoj izložbi koja se predstavlja u okviru kulturne manifestacije ‘’Jesen grafike 2018’’.

Kulturna manifestacija ”Jesen grafike 2018” traje od oktobra do decembra tekuće godine i u okviru iste predstaviće se grafičari/ke koje je odabrao Umjetnički savjet Kulturnog centra UDAS na osnovu raspisanog javnog konkursa. U okviru navedene manifestacije predstaviće se ukupno 6 (šest) izložbi grafičkih crteža umjetnika/ca iz Bosne i Hercegovine, Srbije.

Biografija: Bogdan Radović rođen je 20.10.1977. u Sokocu (BiH). Diplomirao je 2002. godine na Akademiji likovnih umjetnosti Trebinje, katedra Grafika u klasi profesora Mirka Toljića. Godine 2013. magistrirao na ALU Trebinje, katedra Grafika u klasi profesora Mirka Toljića. Od 2009. Godine zaposlen na Akademiji likovnih umjetnosti u Trebinju u zvanju asistenta na katedri  Grafika. Od 2013. do danas  radi na ALU Trebinje u zvanju višeg asistenta na katedri Grafika.

Samostalne izložbe:

  1. Galerija ”Alečković˝, Bar;
  2. S.P.A.Galerija Herceg Novi;
  3. Likovni salon KC Novi Sad;
  4. Galerija KC Trebinje;
  5. Galerija Društva novinara Vojvodine, Novi Sad; i
  6. Gradska galerija Kotor.

Nagrade:

  1. Godišnja nagrada za grafiku ALU Trebinje;
  2. m:tel-ova nagrada ˝Umjetnost povezivanja˝.

Izložba će biti otvorena do 19. novembra 2018. godine i ista će biti dostupna za posjetioce radnim danom i subotom od 09:00 do 15:00 časova.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar:
PODIJELI