Festival nauke 6. novembra u Domu omladine

Ministarstvo nauke i tehnologije RS osmu godinu organizuje Festival nauke, koji će biti održan 6. novembra u banjalučkom Domu omladine.

Vrata festivala biće otvorena u 9 časova, a u bogatom i zanimljivom programu svi zainteresovani će moći uživati do 18 časova.
Tema ovogodišnjeg izdanja je proizvodnja hrane, a posjetioce očekuju maštovito osmišljene radionice i programi.

Djeca će moći da vide, između ostalog, planetarijum – sferni bioskop koji projektuje slike zvjezdanog neba i nebrojenih spektakularnih objekata koje možemo posmatrati u našem univerzumu.

Biće priređen i naučni šou na kojem će na zabavan način biti prikazane i objašnjene naučne pojave i eksperimenti iz fizike i hemije. Svi koji dođu moći će da vide robotsku ruku, pamenti sat, naučiće „kako raste tijesto“, te kako se to pravi robot od Lego kockica.

Kako organizatori najavljuju, naučićete kako napraviti fontanu, kako se to vidi zvuk, ali i kako izmjeriti visinu zvukom.

– Doživjećete potpuno novu dimenziju stvarnosti kada budete probali VR 3D naočare. Naučićete kakve su to biljke, ali i tele iz epruvete, gledati crve pod mikroskopom, prisustvovati zlatnoj kiši i oluji, a koju ćete moći vidjeti u boci, otkriti kakve su to čarobne granule, podvodni vatromet i „šareno“ mlijeko. Ono što je najvažnije, naučićete koliko je zapravo voće važno za zdravlje ali i još mnogo toga zanimljivog i poučnog- poručili su organizatori Festivala nauke.

Izvo: Srpskainfo

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar: