Izborna tribina DNS u Obilićevu “Povjerenje građana najvažnije priznanje”

Demokratski narodni savez, poput tajfuna, nezaustavljivo ide ka najboljem izbornom rezultatu i velikoj pobjedi na predstojećim opštim izborima i to od Trebinja do Novog Grada.
Poručeno je to na izbornoj tribini DNS u Rejonu 8, koji obuhvata mjesne odbore Obilićevo 1 i Obilićevo 2.

Domaćin skupa, predsjednik Mjesnog odobra DNS Obilićevo Aleksandar Rađenović zahvalio je građanima na povjerenju, koje već godinama poklanjaju DNS, naglasivši da ova stranka to povjerenje neće iznevjeriti ni ovaj put.
-DNS, predvođen našim predsjednikom Gradskog odobra i aktuelnim predsjednikom NS RS, Nedeljkom Čubrilovićem, ove godine napravila je veliki iskorak u samoj organizaciji, ponudivši građanima najkvalitetnije i najbolje ljude, koji će, sasvim sigurno, raditi za dobrobit svih nas. Zato treba da podržimo naše kandidate na obje liste, jer interesi Republike Srpske jednako se brane i u Banjoj Luci i u Sarajevu – naglasio je Rađenović.


Njegovo mišljenje dijeli i kandidatn DNS za poslanika u PS BiH Marko Aćić, poručivši da građani Republike Srpske nikada više ne smiju dozovoliti da ih u Sarajevu predstavljaju oni, koji ignorišu i koče razvoj Srpske.
-Zar su patriote oni, koji Srpskoj onemogućavaju raspolaganje novcem, na koji ona ima pravo? Zar su patriote oni, koji sprečavaju rješavanje teških pitanja, poput rekonstrukcije „Željezinica Republike Srpske“, uz podršku Svjetske banke? Zar su patriote oni, koji su na sve moguće načine opstruisali sve važne projekte za Republiku Srpsku? Nisu i nikada više ne smiju biti u prilici da urade tako nešto – naglasio je Aćić, poručivši da će se on i kolege iz DNS, ukoliko osvoje povjerenje građana Republike Srpske, jednako zalagati i za prava srpskog naroda u FBiH, koji u pojedinim kantonima još nije izborio ni konstitutivnost.


Kandidat DNS za poslanika u PS BiH Dragana Beslać naglasila je da su sadašnje generacije zaslužne za stavaranje Republike Srpske, a da je na budućim generacijama da je grade i čuvaju.
-Imali smo tu privilegiju da dosanjamo viševjekovni san i stvorimo svoju Republiku Srpsku. Moramo biti pametni i mudri da je u budućnosti razvijamo i jačamo. To ćemo uspjeti samo ako sačuvamo srž svakog društva, a to je zdrava porodica, to je dobro i kvalitetno obrazovanje i to je dostojanstven život. Imamo snage, volje, želje i znanja da to i uradimo – naglasila je Dragana Beslać.


Kandidat DNS za poslanika u NS RS Damir Ćopić poručio je da su na obje liste DNS ljudi, kojima se može vjerovati, jer su se već dokazali u svojim profesijama.
-DNS je svih ovih godina strpljivo gradio svoj put i birao najbolje ljude za najodgovornije pozicije. Ti ljudi su dokazali da su dorasli svakom zadatku i nema razloga da tako ne bude i u budućnosti –dodao je Ćopić, zahvalivši lično na podršci mladim ljudima.
Na kraju, okupljenima se obratio i nosilac liste za NS RS u Izbornoj jedinici 3, prvi čovjek DNS u Banjoj Luci Nedeljko Čubrilović, koji je rekao da i u ovoj kampanji DNS sasvim jasno pokazuje da je potpuno drugačiji od svih drugih, jer svoje ideje i namjere nastoji da približi što većem broju ljudi, kroz direktan kontakt i razgovor, bez prepucavanja, svađa i podmetanja.
-Mi smo politička opcija, koja po najmanje dvije stvari razlikuje od svih drugih. Prva je ta da nikada nismo učestvovali u prenosu nadležnosti sa Republike Srpske na nivo zajedničkih organa. Drugo je naše stalno nastojanje i zagovaranje sabornosti, jedinstva i međusobnog uvažavanja – rekao je Čubrilović, poručivši da će DNS nastaviti svojim putem i dalje, ali da mu je potrebna veća podrška građana, kako bi više mogao da utiče na stvari, koje su od važnosti za cijelu Republiku Srpsku.
Predsjednik Čubrilović je pozvao građane da 7. oktobra izađu na izbore i daju povjerenje kandidatima DNS, ali i zajedničkim kandidatima za pojedinačne funkcije, odnosno Željki Cvijanović za predsjednika Republike Srpske i Miloradu Dodiku za člana Predsjedništva BiH.

Izbori 2018 DNS

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar:
PODIJELI