Grad Banjaluka pomaže u sanaciji krovova koje je odnio vjetar

Gradski štab za vanredne situacije: novčana pomoć u sanaciji krovova.

Gradski štab za vanredne situacije na današnjoj sjednici, kojom je predsjedavao gradonačelnik Igor Radojičić, usvojio je Izvještaj komisije za utvrđivanje stepena oštećenja na stambenim i pomoćnim objektima prouzrokovanim olujnim vjetrom i Prijedlog odluke o saniranju štete nastale usljed olujnog nevremena.

Prema ovoj Odluci Gradska uprava izdvojiće oko 45 hiljada maraka novčane pomoći za 26 fizičkih i pravnih lica čiji su objekti pretrpjeli veću štetu u olujnom nevremenu koje je zadesilo Banja Luku 11. i 12. decembra.
-Komisija je utvrdila da su na 18 indidvidualnih stambenih i pomoćnih objekata pričinjena veća oštećenja na krovnom pokrivaču kao i da ti objekti nisu sanirani, te će Gradska uprava učestvovati u sufinansiranju troškova njihove obnove – rekao je Šef Odsjeka civilne zaštite Mladen Ćućun.

Odlukom je takođe predviđeno i sufinansiranje troškova sanacije krovova kod tri zajednice etažnih vlasnika i to u Carice Milice br 50, Cara Lazara 22,24 i Simeuna Đaka 15,17,19.
Sufinanasiraće se i troškovi za tri osnovne škole „Jovan Cvijić“, „Petar Kočić“ i „Milan Rakić“, te dve javne ustanove Dom zdravlja i Specijalne biblioteke za slijepa i slabovidna lica RS.
Kako kažu u Odsjeku, za troškove sufinansiranja individualnih stambenih i pomoćnih objekata obezbjeđeno je od 500 do 1.500 KM po objektu. Za tri zajednice etažnih vlasnika predviđeno je po 2.500, koliko je namjenjeno i za Biblioteku za slijepa i slabovidna lica dok je za tri ambulante Doma zdravlja obezbjeđeno šest hiljada KM.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar: