Otvoren “ROBOKIDS” u Banjaluci, Centar za naprednu edukaciju

U centru grada je otvoren Centar za naprednu STEM edukaciju djece i mladih – ROBOKIDS.

„Kroz ovaj vrijedan projekat Banja Luka je dobila mjesto koje će im omogućiti da u skladu sa najnovijim trendovima i svjetski priznatim licencama, pohađaju kurseve i unaprijeđuju znanja iz robotike, programiranja, biohemije, elektronike i drugih naučinih oblasti.  Osim toga, u ROBOKIDS centru će se održavati kursevi iz oblasti ličnog usavršavanja, poput diplomatije, preduzetništva, komunikacijskih vještina i mnogi drugih.

Sve veća potražnja za tehničkim, a prvenstveno IT kadrovima u regionu ukazuje na potrebu rane promocije STEM-a među mladima, inspirišući ih da se aktivno uključe u vanškolske aktivnosti što ćemo se truditi da im i ponudimo u našem centru“, rekla je Adrijana Vujadin, PR Centra, te pozvala sve zainteresovane da se informišu i pridruže kursevima koje vode stručni sertikovani treneri.

„Predviđa se da će među top 50 globalno najtraženijih profesija do 2020. godine, čak 42 biti iz neke STEM oblasti. U ROBOKIDS Centru razumijemo važnost potreba tržišta, zbog čega smo ponudu kurseva kreirali na osnovu trenutne ali i buduće potražnje. Kreirali smo i niz kurseva namjenjenih edukaciji pojedinaca koji ne dolaze striktno iz STEM oblasti, ali žele poboljšati svoju produktivnost, steknu nova znanja, oprobaju se u novoj oblasti ili se bolje pozicioniraju na tržištu rada.

U ROBOKIDS su dobrodošli svi željni znanja, razvoja, napretka i puni ideja koje će pretvoriti u stvarnost“ rekao je Zoran Gajić, osnivač ROBOKIDS Centra, prvog Makerspace-a u Republici Srpskoj.

 

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar:
PODIJELI