Čubrilović u Vojvodini, “Srbija uz Srpsku i kada je najteže”

Predsjednik Narodne Skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović i predsjednik Skupštine AP Vojvodine Ištvan Pastor posjetili su danas Međunarodni poljoprivredni sajam u Novom Sadu, te razgovovarali o aktuelnim temama i o odnosima Republike Srpske i Vojvodine.

Predsjednik Čubrilović izrazio je nadu da Srpska neće doći u situaciju da oskudijeva u hrani usljed globalnih kretanja.

“Iskreno se nadam da nećemo doći u takvu situaciju s obzirom na vitalnost koju danas pokazuju tržišta Srpske i Srbije, kao i na izvanredne odnose koji vladaju između nas. Iskustvo nam govori da je i u najtežim trenucima Srbija među nama, da je uvijek tu da nam pruži apsolutnu podršku”, rekao je Čubrilović.

Istovremeno, predsjednik Skupštine AP Vojvodine Ištvan Pastor rekao je da Vojvodina nikad neće dozvoliti da oskudica hrane ugrozi Republiku Srpsku bez obzira na globalne geopolitičke izazove.

“Kratko i jasno: Dok Vojvodina bude imala šta jesti, imaće i Srpska”, rekao je Pastor odgovarajući na pitanje da li je Vojvodina spremna pomoći Srpskoj ukoliko joj zaprijeti oskudica hrane usljed nepovoljnih geopolitičkih kretanja uslovljenih siutacijom u Ukrajini.

 

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar: