DEMOS se osjećaju prevareni: Savić imenovan za direkotra “Depota” i razriješen istog dana

Nadzorni odbor regionalnog preduzeća Depot danas je imenovao i razriješio sa mjesta direktora Željka Savića, saznaje Srpskainfo.

Savić je kadar DEMOS i na ovoj funkciji je trebao zamijeniti dugogodišnjeg direktora Novu Grujića.

Kako nezvanično saznaje Srpskainfo Nadzorni odbor ovog preduzeća je jutros imenovao Savića na ovu funkciju, a u posljepodnevnim časovima ga razriješio, čime je Savić bio direktor preduzeća samo šest sati.

Prema raspoloživim informacijama razriješili su ga članovi NO iz Gradiške i Prnjavora, zato što Savić nije imenovao Grujića na mjesto pomoćnika direktora.

DEMOS je imenovanje Grujića uslovio sa imenovanjem tehničkog direktora iz svojih redova, a u igri je bio Milenko Jaćimović. To imenovanje, kako nezvanično saznajemo, nije prihvatio NO.

Generalni sekretar DEMOS Boran Bosančić je za Srpskainfo kratko rekao da je čuo za određena dešavanje u preduzeću Depot.

– Nije mi jasna situacija, mislim da smo prevareni, da se čekalo da se imenuje direktor Centra za socijalni rad kako bi se izvršila ova situacija. Smatram da je ovakav razvoj situacije krajnje nekorektan – kazao je on i naglasio da će tražiti razgovore sa najvišim nivoom SNSD, jer je DEMOS kako je naveo „duže vrijeme u Banjaluci ponižen po ovom pitanju“.

Smatra da ova danas odluka NO Depot kao i neke ranije, nisu zakonite te da nemaju valjan pravni osnov.

– Tražićemo njihovo preispitivanje – kazao je Bosančić.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar: