Čubrilović posjetio OŠ “Nemanja Vlatković” u Šipovu

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović izjavio je danas prilikom posjete Osnovnoj školi “Nemanja Vlatković” u Šipovu, gdje se realizuje projekat energetske efikasnosti koji Vlada Srpske finansira sa 650.000 KM, da je važno obezbijediti kvalitetnije uslove za rad učenicima i nastavnicima.


“Energetska efikasnost se radi za pojedine objekte i drago mi je da je veliki broj škola u tom projektu, pogotovo na ovom prostoru, zbog klimatskih uslova i zbog toga što škola nije dugo godina renovirana”, rekao je Čubrilović.
On je dodao da se nada da će izvođač radova završiti poslove na vrijeme i da će biti zadovoljavajućeg kvaliteta.
“U ovo vrijeme nije nimalo lako obezbijediti tolika sredstva i zahvaljujem direktoru škole i svima koji su omogućili da se uđe u ovaj projekat”, istakao je Čubrilović.
Pomoćnik ministra prosvjete i kulture Radmila Kocić Ćućić rekla je tokom posjete da je obnovljen veliki broj škola projektom energetske efikasnosti, čime se postižu ušteda i bolji uslovi nastave.
“Cilj Vlade Srpske je da svako dijete ima jednake uslove školovanja. Posebno nas raduje što je u ovoj školi ove godine upisano više prvačića nego lani – njih 77, a lani ih je bilo 69. Mi vjerujemo da će i ovaj projekat uticati da imamo veći broj djece u narednoj školskoj godini”, rekla je Kocićeva.
Direktor škole Bogdana Pešić istakla je da je ovaj školski objekat izgrađen osamdesetih godina prošlog vijeka, te da je tokom posljednjeg rata mnogo uništen i da su u najlošijem stanju bili fasada i krov koji je prokišnjavao.

Izbori 2018 DNS

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar:
PODIJELI