Bojim se da je Akvana samo početak, ispitati ugovore gradskih preduzeća

Ovih dana smo svjedoci borbe za spas Akvane, ali smatram da obe strane rade za to svojim neodgovornim ponašanjem, da sudska odluka bude izvršena. Po mom mišljenju trebalo bi angažovati revizorsku kuću da ispita rad Akvane u posljednjih desetak godina. Trebalo bi da se utvrdi tačan dug, a ne da licitiramo svako svoju cifru, to smo dužni građanima.

Akvana je sama po sebi postavljena nakaradno, većinu sličnih akva parkova u svijetu finansira grad, u sklopu Akvane je i olimpijski bazen, nagomilano je radnika pola ih ne zna gdje ni šta radi. Tako da je krah bio neminovnost koji se odugovlaći već sedam osam godina.
Moje odborničko pitanje u ime velikog broja građana koji su glasali za mene je da vidimo kako je Akvana došla do tog duga sa firmom Novoteks i da li je tačno da Akvana, vrtići, JU Dom Rada Vranješević, UKC RS sarađuju sa tom firmom na odgodu plaćanja od 365 dana ? Cijene su naravno nekoliko puta uvećane.
Ja takođe sarađujem sa tom firmom Novoteks i jako sam zadovoljan, cijene su korektne, ali ja plaćam odmah.
Partija te postavi da budeš direktor javnog preduzeća, ti raspišeš javnu nabavku I 365 dana dobijaš džabe hranu I ko zna šta sve. Godinu dana dobijati gratis hranu i busati se u prsa kao uspješan direktor to je stvarno neodgovorno, trebalo bi biti I nezakonito, ali doduše to niko I ne gleda.
Da li će sutra ta firma da traži vrtić, klinički centar, dom Rada Vranješević jer su dugovanja enormna ?
Bojim se da je Akvana samo početak, volio bih da znam i to će biti moje odborničko pitanje : da li gradska preduzeća imaju taj ugovor na 365 dana odgođeno plaćanje ishrane i drugih potrepština I da to oni ne prikazuju kao dug je rok plaćanja godinu dana.
Vrijeme će pokazati da li je Akvana samo vrh ledenog brijega, ali sa tom praksom bi trebalo odmah da se prekine.
Odgovorni će biti svi, gradonačelnik, predsjednik Skupštine i tzv skupštinska većina odnosno manjina, a građani će to vidjeti, procijeniti I presuditi na izborima sljedeće godine.
Trebalo bi neko da se uključi kao arbitraža, zna se ko je to. Trebalo bi zovnuti i jedne I druge i presjeći ovu ujdurmu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar: