Đuro Čubrilović: Hitno riješiti problem mještana u Tuzlanskoj ulici

Odbornik DEMOS-a u Skupštini Grada Banjaluka Đuro Čubrilović pozvao je nadležne na hitno rješavanje problema građana u Tuzlanskoj ulici u Banjaluci.

Naime, u pomenutoj ulici u dužini od 400 metara od broja 1 do 50 nije održavan put, iako je bilo bezbroj poziva upućenih Gradskoj upravi da se očiste kanali i propusti koji prilikom svake manje kiše naprave poplavu po putu i prijeti građanima da uđe u dvorišta.

Kako navode mještani, Gradska uprava je bila nijema na sve pozive i kao odgovor iz Odjeljenja za puteve su govorili da zovu češće i da budu uporni.

„U četvrtak su bile poplave gdje je došlo do još većeg začepljenja kanala i odvoda i sa strahom iščekujemo novu kišu koja će ponovo ugroziti imovinu mještana. Na poziv prema Civilnoj zaštiti o problemu stradanja imovine mještana, u Civilnoj zaštiti su rekli da nam ne mogu pomoći“, kaže jedan od mještana.

Odbornik DEMOS-a u Skupštini grada Banjaluka Đuro Čubrilović ukazuje na upozorenja
mještana da je uslijed ovih problema ugrožena imovina mještana u ovoj ulici i u većem dijelu Starčevice, jer sva voda i otpad završava po ulicama tog naselja, gdje je čak ugroženo i zdravlje stanovništva.

Čubrilović ističe da se mještani pitaju dokle će trajati ova agonija i kada će se početi raditi na otklanjaju uzroka problema koji nastaje uslijed svake kiše u Tuzlanskoj ulici, jer nisu riješeni problemi kanalizacije i oborinskih voda.

„Smatram da je ovo gorući problem u Banjaluci i pozivam nadležne u Gradskoj upravi da hitno riješe ovaj problem“, istakao je Čubrilović.

INFORMATIVNA SLUŽBA

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar: