Zbog obljube kćerke osuđen na 7 godina zatvora

Vrhovni sud Republike Srpske pravosnažno je osudio D. J. (60) iz Banjaluke na jedinstvenu kaznu od sedam godina zatvora zbog obljube kćerke (14), omogućavanje uživanja marihuane i nedozvoljeno posjedovanje skraćene puške.
Presuda je izrečena nakon što je sudsko vijeće odbilo žalbe odbrane i tužilaštva kao neosnovane.

– Žalbe su odbijene i potvrđena je prvostepena presuda koju je izrekao Okružni sud u Banjaluci – rekla je sekretar Vrhovnog suda Republike Srpske Jelena Despotovović.

Za obljubu nad djetetom mlađim od 15 godina, odnosno drugu polnu radnju nad kćerkom D.J. je osuđen na pet godina zatvora. Zbog omogućavanja kćerki da puši marihuanu dobio je dvije godine, dok je za posjedovanje skraćene puške dobio šest mjeseci zatvora. Kazne su objedinjene u jedinstvenu od sedam godina zatvora, prenosi ATV.

Presudom optuženom je izrečena dvogodišnja zabrana prilaska maloljetnoj žrtvi na udaljenost od 100 metara, koja će se početi primjenjivati tek nakon što odleži zatvorsku kaznu.
U presudi se navodi da je D. J. od 21. maja do 24. juna 2021. seksualno zlostavljao svoju kćerku. To je radio kada bi ostajali sami govoreći joj kako je zaljubljen u nju, te je dodiravao po intimnim djelovima tijela. Govorio joj je svakakve gadosti i pokušavao je nagovoriti da ga oralno zadovolji.

– Žrtva se 24. juna oko ponoći iskrala iz kuće. Otišla je u policijsku stanicu i oca prijavila za seksualno zlostavljanje – navodi se u presudi.

Dodaje se da je optuženi žrtvi na njivi nudio da zajedno puše marihuanu. Prvo ju je ubjeđivao govoreći da će je to opustiti i da će joj “probuditi” želju za seksom.

Čak joj je pojašnjavao da joj je bolje da s njim uživa marihuanu, nego poslije s nekim drugim. Kasnije su, kako se navodi, skoro svakodnevno uživali marihuanu.

Izvor: Srpskainfo

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar:
PODIJELI