Jedan od uhapšenih službenika Poreske uprave ostaje iza rešetaka

Okružni sud u Banjaluci za mjesec dana produžio je pritvor službeniku Poreske uprave Republike Srpske Urošu Zecu osumnjičenom za 11 krivičnih djela, dok su njegove kolege Miloš Janjić i Dejan Lazić pušteni da se brane sa slobode.
Odlukom suda Zecu je pritvor produžen do 25. decembra.

Njemu se na teret stavlja da je počinio četiri krivična djela primanja mita, šest krivičnih djela zloupotrebe službenog položaja ili ovlaštenja i trgovina uticajem.

Pritvor je produžen zbog bojazni da će boravkom na slobodi osumnjičeni ometati krivični postupak uticajem na svjedoke ili skrivanjem i uništavanjem dokaza, javlja ATV.
Podsjetimo, trojica službenika Poreske uprave Republike Srpske uhapšeni su 25. oktobra ove godine na svom radnom mjestu. Osumnjičeni su radili kao stručni saradnici za prinutdnu naplatu.

– Oni su osumnjičeni da su se, tokom rada na terenu, dok su vršili prinudnu napratu, sa dužnicima dogovarali oko naplate, tako da bi im naplaćivali manje iznose ili davali otplate na rate, a u zamjenu bi dobijali mito – rekao je izvor blizak istrazi.

Iz Republičkog javnog tužilaštva ranije saopšteno da je uhapšena trojka osumnjičena za više koruptivnih krivičnih djela.

Izvor: Srpskainfo

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar: