Odbjegli pedofil Ivica Mišković dao izjavu za Nova TV

Vjerujem u Boga i on mi je pomagao da pobjegnem iz pritvorske jedinice, a granicu sa hrvatskom sam prešao ilegalno na biciklu, ispričao je ovo trenutno jedan od najpoznatijih bjegunaca iz BiH Ivica Mišković.
Podsjetimo, Ivica Mišković je prije 15 dana pobjegao iz Osnovnog suda u Banjaluci nakon što je osuđen na četiri godine zatvora zbog obljube nad djetetom mlađim od 15 godina.

On je iz zatvora pobjegao zbog propusta u radu Sudske policije Republike Srpske.

Nakon što je doveden u pritvorsku jedinicu suda bez lisica, on je odgurnuo radnicu Sudske policije i pobjegao kroz prozor suda.

Nakon par dana otkriveno je da se nalazi u Hrvatskoj, gdje se slobodno šeta gradom pošto posjeduje njihovo državljanstvo.
Sada se se desila još jedna šokantna stvar u ovom slučaju.

Mišković je u četvrtak ušetao u prostorije Nove TV, gdje je dao izjavu u kojoj tvrdi da je nevin i da je „morao“ pobjegeći.

Na pitanje novinarke zašto je pobjegao, Ivica Mišković se pokušao opravdati.

– Pa pobjegao šta ću drugo, šta bi trebao? Četiri godine sam osuđen, kako neću pobjeći? Osuđen sam na pravdi Boga. Na pravdi boga sam osuđen, nisam kriv, nevin da ležim, ko bi se sad sa tim pomirio – kaže Mišković.
On zatim nastavlja da priča da mu je lakše sad sa slobode rješavati stvari i dokazivati da je nevin.

– Tamo bi samo ležao i ništa, sad će advokat rješavati. Šta je trebam trpiti nekog tamo, protivzakonito sam osuđen – istakao je Mišković za emisiju Provjereno.

Voditeljku emisije zanimalo je i kako je on pobjegao i da li je nekog potplatio.

– Nisam nikoga potplatio, bio sam na sudu i pobjegao kroz prozor. Na bicikli sam prešao granicu na crno. Vozio do Prijedora, Novog i u Dvoru prešao granicu – kaže Mišković.

On tvrdi da su tokom suđenja svi svjedoci bili na njegovoj strani.
Na kraju ću dokazati da sam nevin, da sam kriv odležao bih i i gotovo. Vjerujem u Boga, Bog mi je pomagao da pobjegnem. Bog će sve dokazati i advokat – ističe Mišković.

Tvrdi da za bijeg neće odgovarati jer je, kako ističe, nevin osuđen i da je pobjegao sa razlogom.

Istakao je da se neće predati i da ne vjeruje sistemu i da ne vjeruje da će biti izručen.

– Neće me Hrvatska izručiti, jer Hrvatska nema ugovora sa BiH. Policija mi rekla da me neće isporučiti – rekao je na kraju Ivica Mišković.

Izvor: Srpskainfo

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar: