Vaterpolisti Borca dočekuju klubove iz 5 država

Vaterpolo klub „Borac“ učesnik je regionalne lige u vaterpolu pod nazivom „Alpe Waterpolo League“.
Liga okuplja ekipe iz pet država i to: Slovenija,Italija, Austrija, Hrvatska i BiH, a klubovi učesnici su: ASW „Wien“(Beč), AVK „Triglav“ Kranj, „Calcit“ Kamnik, VK „Ljubljana Slovan“, VK Ljubljana Slovan 2, AVK „Branik“ Maribor, VD „Grafist“ Koper, „Pallanuoto“ Trst, VK „Opatija“, HAVK „Mladost“ Zagreb i VK „Borac“ Banja Luka.
Ovo je druga sezona regionalne lige pod ovim nazivom (Alpe Waterpolo League) u ovom formatu, ranije se u manjem formatu igrala Alpe Adria Waterpolo League. U ligi nastupaju Klubovi koji su među najboljim klubovima u nacionalnim prvenstvima i nastupaju u evropskim takmičenjima, u kojima nastupaju igrači sa reprezentativnim pozivima i nastupima na najvećim vaterpolo takmičenjima, što govori i kvalitetu ovoga takmičenja.
Liga se igra turnirskog sistema, pet turnira u pet gradova, a potom se igra FINAL SIX. Čast da otvorimo i zatvorimo regionalnu ligu pripala je našem Klubu i Gradu. Prvi turnir igraće se 7. i 8. oktobra u Banjaluci, drugi je zakazan za 18. i 19. novembar u Koperu. Treća smotra održaće se 2. i 3. decembra u Kranju, četvrta 20. i 21. januara u Mariboru, a peta 3. i 4. februara u Rijeci. Finalni turnir (Final Six), odlukom lige, igraće se od 29. februara do 2. marta u Banjaluci, pa je po automatizmu Vaterpolo klub „Borac“ jedan od učesnika, a pridružiće mu se još pet najbolje plasiranih ekipa. Očekivanja našeg Kluba u ovom takmičenju su realna.
Trener ekipe Davor Josipović smatra da je veliki uspjeh sama činjenica da je VK „Borac“ dio priče regionalne lige i da ćemo vaterpolo spektakl dovesti u naš grad i zemlju. Sigurno će tu biti i dobrih i teških utakmica za našu mladu ekipu, a momci će sigurno dati sve od sebe da ostvare pozitivne rezultate smatra Josipović.
Posebno smo ponosni da smo upravo mi domaćini završnice lige, što govori da nam rukovodstvo lige vjeruje i da smo se pokazali kao dobri i sposobni domaćini.

AWL – Alpe Waterpolo League 1.TOURNAMENT: 7./8.10.2023 ̧ Banja Luka
07.10.2023, subota (Saturday)
1. VD GRAFIST KOPER – VK OPATIJA LRH, , 13.00h
2. AVK TRIGLAV – PALLANUOTO TRIESTE, 14.30h
3. VK LJUBLJANA SLOVAN – VK LJUBLJANA SLOVAN 2, 16.00h 4. VK CALCIT WATER POLO – ASV WIEN, 17.30h
5. VD GRAFIST KOPER – HAVK MLADOST, 19.00h
6. AVK BRANIK MARIBOR – VK BORAC BANJA LUKA , 20.30h
08.10.2023, nedjelja (Sunday)
1. PALLANUOTO TRIESTE – HAVK MLADOST, 09,00h
2. ASV WIEN – VK LJUBLJANA SLOVAN, 10.30h
3. VK OPATIJA LRH – AVK BRANIK MARIBOR, 12.00h
4. VK LJUBLJANA SLOVAN 2 – AVK TRIGLAV, 13.30h
5. VK BORAC BANJA LUKA – VK CALCIT WATER POLO, 15.00h

VK Borac

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar:
PODIJELI