Usaglašeno pojeftinjenje goriva

Komisija za usaglašavanje Zakona o ukidanju akciza je danas na sjednici u Sarajevu jednoglasno usaglasila tekst zakona kojim je predviđeno da se akcize na gorivo smanje za 50 feninga na pola godine, uz mogućnost da rok bude produžen tri mjeseca.

Sjednici ove Komisije su prisustvovali Lidija Bradara i Predrag Kožul iz HDZ-a, Saša Magazinović (SDP) i Amir Fazlić (SDA), dok Dušanka Majkić i Dragan Bogdanić iz SNSD-a nisu bili prisutni.

Ranije su Predstavnički dom i Dom naroda usvojili ukidanje akciza na gorivo u različitim verzijama.

Saša Magazinović, član Komisije, naveo je da su usaglašavali različite stavove dva doma i jednoglasno usvojili da pojeftinjenje goriva ide na šest mjeseci, plus tri mjeseca, a ne samo 30 dana kako je predložio Dom naroda.

“Sjednicu je obilježio nedolazak članova Komisije iz SNSD-a od kojih je jedan član opravdao odsustvo, a drugi, iako je najavio da će doći, nije došao iz ‘vjerovatno političkih razloga’, ali to Komisiju nije omelo u radu”, kazao je Magazinović.

On je istakao da sada slijedi zakazivanje sjednica i Predstavničkog i Doma naroda koji će, kako se nada, potvrditi ovu odluku.

“To što je izborna kampanja ne znači da život treba stati i očekujem da će predsjedavajući domova sazvati sjednicu, a ako to ne urade, uradićemo mi poslanici sazivajući vanrednu sjednicu skupljanjem potpisa”, rekao je Magazinović.

Izvor: Srna

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar: