U dva napada povrijeđena tri policajca u Banjaluci

Tri policajca povrijeđena su na dužnosti proteklog vikenda prilikom postupanja po dvije različite prijave. U ulici Teodora Kolokotronisa,  nakon što se oglušio na zakonito izdato naređenje da prestane sa vršenjem prekršaja, M.J.(1995) je u alkoholisanom stanju, udaranjem u zaštitnu ogradu prignječio prste policijskom službeniku, a zatim ga je udario u predjelu grudnog koša. Lice M.J. je lišeno slobode, obaviješten je dežurni okružni javni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka koji je naložio da se u redovnoj proceduri, dostavi izvještaj za krivično djelo „Sprečavanje službenog lica u vršenju službene radnje“

Dva policajca su povrijeđena  u porodičnom stanu u ulici Kosovke Djevojke, prilikom intervencije zbog nasilja u porodici. Zadobili tjelesne povrede od strane osumnjičenog dvadesetdvogodišnjaka. Nakon lišenja slobode, osumnjičeni je ispitan na okolnosti izvršenja krivičnih djela „Nasilje u porodici ili porodičnoj zajednici“ i „Sprečavanje službenog lica u vršenju službene radnje“, o čemu će u redovnoj proceduri biti dostavljen izvještaj nadležnom tužilaštvu.

Za šest mjeseci tekuće godine na području Policijske uprave Banja Luka, policijski službenici u 60 slučajeva bili ometani ili sprečavani u vršenju službenih radnji.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar:
PODIJELI