Teretane na otvorenom za još tri naselja

Do kraja novembra trebalo bi da počne izgradnja teretana na otvorenom u tri naselja: Priječanima, Boriku i na Pobrđu.
Nove teretane u prirodi biće sagrađene kod područne škole u Priječanima, kod “Kajaka” u Boriku u neposrednoj blizini košarkaškog igrališta i na Pobrđu kod crkve.

Gradska uprava je prošlog mjeseca raspisala tender za izbor izvođača radova i nabavku potrebnih rekvizita. Procijenjena vrijednost radova za jednu teretanu je 14.700 maraka.

– Ponude su otvorene, ove sedmice očekujemo e-aukciju i onda potpisivanje ugovora sa izvođačem. Radovi bi trebali početi do kraja mjeseca – potvrdio je načelnik Odjeljenja za obrazovanje, zdravstvo, omladinu i sport Dragan Banjac.

Kako je ranije rečeno, vodilo se računa o tome da teretane za vježbanje budu postavljene na lokacijama gdje je manje sportsko-rekreativnih sadržaja, kao i na mjestima gdje je primjećen veći broj rekreativaca.
Ovih dana završena je i teretana u prirodi u Lazarevu, pored Osnovne škole „Borisav Stanković“, u blizini sporstkih terena gdje se tradicionalno okupljaju rekerativci iz ovog naselja.

Zadnjih nekoliko godina teretane na otvorenom su sagrađene na devet lokacija širom grada. Sprave za vježbanje postavljene su u Parku “Mladen Stojanović”, šetalištu pored Vrbasa – između Rebrovačkog i Venecija mosta, na Banj brdu, u naselju Sime Matavulja, u parku u podnožju Starčevice, kod OŠ “Ivan Goran Kovačić” u Lazarevu, u krugu sportsko-rekreativnog centra „Akvana“, kod novog mosta na Obilićevu i kod stadiona “Nele Karajlić” u naselju Česma.

Izvor: Srpskainfo

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar:
PODIJELI