Nova linija povezala Lauš i Obilićevo

Autobusi na ovoj liniji saobraćaju ulicama Jovanke G. Zmijanjke, Vladike V. Nastića, novoizgrađenom saobraćajnicom (paralelom), Zelengorskom, zatim Ulicom Ranka Šipke, kroz centar, do novog mosta u Obilićevu i Tvornice obuće Bema.

U Odsjeku za saobraćaj ističu da u početnoj fazi, autobusi saobraćaju na svakih sat vremena svakog dana, a, u zavisnosti od broja putnika, planirano je uvođenje i dodatnog broja polazaka. Iz smjera Obilićeva prvi polazak će biti u 6:30, a iz smjera Lauša u 6:00 časova.

Predsjednik Savjeta MZ Lauš 2, Milan Granula, ističe da je nova autobuska linija od nemjerljivog značaja za ogroman broj građana koji gravitiraju ka Laušu .

Pored gradskih i prigradskih linija koje spajaju sjeverozapadni dio grada uključujući i Lauš, sada smo direktno povezani kako sa UKC tako i sa centrom grada, Kočićevim vijencem i potezom do drugog kraja grada preko Vrbasa, tačnije Obilićevom i ustanovama i preduzećima poput Doma za starija lica ili fabrike Bema – naglasio je on.
Imajući u vidu da su na snazi probni termini i frekvencija saobraćaja pomenute linije, Savjet MZ Lauš će se u tom periodu staviti na raspolaganje da zajedno sa građanima utvrdi najoptimalnije termine i frekvenciju nove linije.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar: