Svetosavske nagrade dobilo 18 najboljih srednjoškolaca

U okviru tradicionalnih svetosavskih svečanosti, danas su najuspješniji banjalučki srednjoškolci, njih 18, nagrađeni za postignuti školski uspjeh.
Srednjoškolci su dobili novčanu nagradu u iznosu od po 200 KM i knjigu pod nazivom “Starostavne goraždanske knjige” autora Biljane Samardžić.

Nagrade najboljim učenicima uručio je gradonačelnik Igor Radojičić, koji je naglasio da se, između ostalog, svetosavskim svečanostima želi odati priznanje najboljim đacima i da se usmjeri pažnja javnosti na mlade ljude i njihove uspjehe.

– Među nešto manje od 10.000 srednjoškolaca u Banjaluci, ovo su najbolji učenici što nije mala stvar i čestitam im na tome – kazao je on.
Kada je riječ o najboljim đacima, Grad ima različite programe podrške, a svetosavske nagrade su samo jedan od njih.

– Veliki broj srednjoškolaca, preciznije njih 1.186, ostvaruje pravo i na gradske stipendije. Među njima ima i jako dobrih sportista, za koje Grad drugu godinu dodjeljuje sportske stipendije. Sveukupno, za ove stipendije na godišnjem nivou izdvaja se oko milion KM – naveo je Radojičić.

Aleksandra Škorić iz Građevinske škole kazala je da je nagrada, koju je dobila danas, veliki podsticaj za učenike da se trude i još više ulaže u sebe i svoje znanje.

Ivan Petrušinski, najbolji učenik Katoličkog školskog centra, rekao je da je ova nagrada pokazatelj da su trud i rad na cijeni.

Mo

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar: