„Stazom zdravlja“ kroz Svjetski dan srca

Svjetski dan srca u Banjoj Luci će biti obilježen u nedjelju 29. septembra, i to na Trgu Krajine i u Parku Mladen Stojanović.

U okviru obilježavanja Svjetskog dana srca planirano je na Trgu Krajine, od 11.00 do 13.00 časova, preventivno mjerenje faktora rizika od nastanka kardiovaskularnih bolesti (antropometrijska mjerenja i određivanje BMI, određivanje pušačkog statusa, mjerenje krvnog pritiska, mjerenje ukupnog holesterola u krvi). Zdravstveni radnici će građanima davati savjete koji se odnose na prevenciju kardiovaskularnih oboljenja, a pored toga vršiće se podjela pisanog edukativnog materijala.

U parku Mladen Stojanović, od 10.00 časova, biće promovisan početak realizacije projekta „Staza zdravlja“, koji se realizuje u partnerstvu sa “Društvom za srce Slovenije“, a sa ciljem promocije značaja fizičke aktivnosti. Sa ciljem očuvanja zdravlja, organizatori pozivaju građane da se u što većem broju pridruže ovim aktivnostima.

Organizator obilježavanja Svjetskog dana srca je fondacija „Zdravlje i srce“, a Grad Banja Luka je podržao ovu manifestaciju.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar:
PODIJELI