Šampioni brane titulu i spremaju se za Rusiju

Košarkaški klub invalida Vrbas sutra u Zenici sa početkom u 14 časova igra utakmicu protiv ekipe KIK Bosna Zenica, gdje se nadamo da ćemo potvrditi titulu jesenjeg prvaka.

Drugo kolo NLB lige igramo 08.12.2019. godine u Sanskom Mostu, te se nadamo da će se do tada oporaviti naš Štimac i da ćemo ovu godinu završiti bez poraza, a odigrali smo preko 50 utakmica.

Ovih dana nas je obradovala prijatna vijest da će nam srpski član Predsjedništva gospodin Milorad Dodik pružiti finansijsku podršku kako bismo uzeli učešće na turniru u Sankt Peterburgu. Pomenuti turnir će se održati od 15.-18.05.2020. godine, te smo jako zadovoljni i srećni što ćemo tamo otputovati, mada je to skup i dug put od 2500 kilometara u jednom pravcu. Tamo ćemo se pobratimiti sa ekipom iz Sankt Peterburga.

Ovo je jedan od najvećih turnira u svijetu, svjetsko prvenstvo u malom, te je samo učešće na tom turniru stvar prestiža a i kvaliteta koji Vrbas ima. Velika preporuka nam je što smo na turniru u Sloveniji pobijedili reprezentaciju Rusije i tako otvorili vrata za ulazak u Rusiju.

Veselimo se tom putu i nadamo se da ćemo dostojno prezentovati grad Banja Luku i Republiku Srpsku.

KKI VRBAS
Marinko Umičević

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar: