Sa prvim simptomima djecu dovesti na pregled u Dom zdravlja

Djecu sa simptomima virusa potrebno je dovesti u Dom zdravlja na pregled i obavijestiti porodičnog ljekara, kako bi se smanjila mogućnost širenja virusa korona, rekla je novinarima direktor Doma zdravlja Višegrad Snežana Đurović.
obzirom na aktuelnu epidemiološku situaciju, gdje je dvoje učenika osmog razreda višegradske osnovne škole pozitivno na virus korona, moram upozoriti građanstvo i roditelje djece školskog i predškolskog uzrasta, da na bilo kakvu pojavu simptoma virusa korona, djecu ne vode u vrtić ili u školu, već da ostanu kod kuće i da pozovu tim porodične medicine koji će ih dalje uputiti šta mogu uzimati od preparata, kada mogu doći na pregled i kada će biti testiranje, navela je Đurovićeva.

Ona je istakla da su sva djeca koja dobiju rješenje od sanitarnog inspektora, dužna da ostanu u samoizolaciji i da se jave svojim timovima porodične medicine i da redovno mjere tjelesnu temperaturu.

– Moraće da budu u posebnoj prostoriji i neće imati kontakta sa drugim ukućanima, a ukoliko izađu iz kuće nosiće maske. Roditelji i drugo ili treće dijete će ići normalno na posao i u školu, ali pod posebnim oprezom i uz poštovanje svih propisanih mjera Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske – navela je Đurovićeva.

U Višegradu je ukupno zaraženo pet osoba, a od početka pandemije ukupno je zaraženo 158 osoba.

Izvor: Srpskainfo

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar: