Revolucionarni muzičar Manu Čao u Banjaluci

“El Čapulin Solo” je projekat jednog od revolucionarnih muzičara, antiglobalista i boraca za ljudska prava raznih manjinskih grupa, te jednog od najvažnijih glasova u svijetu muzike, “Manu Čao”, koji će 17. oktobra po prvi put nastupiti u banjalučkom KSB.
U saradnji sa jednom od najvećih svjetskih zvijezda OK Fest donosi dašak atmosfere i energije sa Tjentišta u Banjaluku. Zajedno sa još dvojicom muzičara u akustičnoj verziji “Manu Čao” izvešće svoje najveće hitove, ali i melodije koje će posjetioci imati priliku čuti po prvi put.

– Nastupi u intimnijim i manjim prostorima su koncept njegovog projekta “El Čapulin solo”. Sigurni smo da će publika uživati u istom. U suštini mnogima zvuči nevjerovatno da ćemo baš u “KSB” dovesti ovo svjetsko ime, ali s obzirom da je to njihov projekat i da žele intimniju atmosferu i bliži odnos s publikom, sigurni smo da će publika pamtiti ovaj koncert – rekla je Vanja Mišić ispred OK Festa.

OK Fest na ovaj način nastavlja saradnju sa velikim svjetskim imenima, nastojeći da tokom cijele godine promoviše i širi ideju, kao i sam koncept i pozitivnu enegriju festivala. OK fest iz godine u godinu zbog samog kvaliteta i nesvakidašnjeg ambijenta u kojem se održava zavređuje pažnju ne samo publike nego i planetarno poznatih imena iz svijeta muzike.

“Manu Čao” na čak sedam jezika pjeva o ljubavi, životu u getou, imigraciji, slobodi mišljenja i življenja, političkoj kritici, te pričama o autentičnim događajima iz svog živopisnog iskustva.

– Manu ne piše svoje pjesme. On ih živi. Ne piše svoj život. On to pjeva. Manu ne spava. Sanja – riječi su organizatora.

Sastav „El Čapulin solo“ (El Chapulin Solo) čine: Manu Čao – glas i gitara, Lusijano Faliko – manja gitara i Mauro Mansebo – bongo.
– Iskrenost koju ovaj muzičar donosi kroz svoje melodije, niko ne dovodi u pitanje, a svaki njegov nastup predstavlja potpuno predavanje publici. Svi oni koji nam se pridruže 17. oktobra u banjalučkom KSB-u biće u prilici da se u to i uvjere. Ograničeni broj ulaznica po cijeni od 30 KM u prodaji su preko sistema kupikartu.ba od ponedjeljka 30. septembra – rekla je Vanja Mišić.

U sklopu mini turneje i projekta “El Čapulin Solo“ osim Banjaluke, posjetiće i Niš, Skoplje i Sofiju.

– Milioni prodatih albuma, muzičke nagrade, odlično prihvaćene saradnje sa umjetnicima i predstavnicima filmske industrije, neodoljiva mješavina sentimentalnih melodija, brzih ritmova, maštovitosti i beskrajne želje za stvaranjem i poboljšavanjem svjeta kroz muziku postali su njegovi zaštitni znakovi – dodala je.

Organizatori se najavili i jedinstvenu OK avantura 2020. godine, koja će svim ljubiteljima zabave, druženja i adrenalinskog doživljaja vrata će otvoriti od 17. do 19. jula, kada nas na Tjentištu očekuje sedmo po redu izdanje Nektar OK Festa.

– U prethodnim godinama izgradili smo povjerenje i podršku najvjernije festivalske OK publike, a sa novim sadržajima, programom, i jedinstvenošću ovog prostora koji mnoge ostavlja bez daha, zaslužujemo povjerenje novih posjetilaca, koji nam dolaze iz regije, Evrope i sveta – rekla je ona.

Poznat u cijelom svijetu

“Manu Čao” ili Hoze-Manuel Tomas Artur Čao iza sebe ima izuzetno bogatu muzičku karijeru. Same početke obilježio je uticaj britanske pank i rok scene, posebno bendova kao što su “The Clash”, “The Jam” i “Dr. Feelgood”. Svoju prvu grupu “Hot Pants” osnovao je 1980. godine, a legendarna “Mano Negra” nastala je 1987. Bend je postao popularan u cijelom svijetu, posebno u Južnoj Americi i Evropi. Muzičko šarenilo i inovativnost bili su gotovo zarazni, a dobre vibracije prenosile su se nevjerovatnom lakoćom. Nakon raspada grupe 1995. godine, Manu nastavlja veoma uspješnu samostalnu karijeru.

Izvor: Srpskainfo

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar:
PODIJELI