Svečanost povodom početka akademske godine na Nezavisnom univerzitetu Banja Luka

Povodom početka akademske 2019/20.godine. Nezavisni univerzitet Banja Luka organizovao je danas svečanost.
„Nezavisni univerzitet ove godine završio je međunarodnu provjeru kvaliteta obrazovanja, institucije i studijskih programa, tzv. reakreditaciju, rekao je rektor Zoran Kalinić u svom obraćanju i naveo da je prije nekoliko sedmica obavljena, vanredna inspekcija, stanja, obrazovnog procesa i realizacije studijskih programa za koje imamo dozvolu za rad. Izvještaj inspektora je bio pozitivan. Na iznenađenje onih koji su davali naloge za vanredne kontrole,“ istako je Kalinić.
Govoreći o radu na univerzitetu, Kalinić je naveo „da nas oni koji nemaju svoju istoriju, uče kako ne treba da se bavimo istorijom. Svojom istorijom. Iza“ tih nastojanja, krije se neoliberalna ekonomija i ciljevi malog broja globalista da u cjelini ovladaju i našim životima, slobodo. Odatle idu napadi na obrazovanje. Odatle „zadruge“, “parovi“ i razni tzv. rijaliti programi i sadržaji.“
Rektor Kalinić je posebno istakao da političko djelovanje na Univerzitetu nije dozvoljeno ni profesorima ni studentima a u okviru studentske organizacije slobodno iznosite svoje probleme ili druge probleme na koje naiđete i informišite dekane ili koordinatoire u nastavi o tome.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar: