Protest opozicije u Banjaluci

U 18h časova počeo je protest opozicije u Banjaluci, koji su organizovali predstavnici Partije demokratskog progresa (PDP), Srpske demokratske stranke (SDS) i Liste za pravdu i red-Nebojša Vukanović, a zbog, kako su istakli, brojnih neregularnosti tokom nedavno održanih Opštih izbora u BiH, prvenstveno kada je riječ o izboru za mjesto predsjednika Republike Srpske.

Nakon okupljanja u parku Mladen Stojanović, upravo su stigli na Trg Krajine.

Branislav Borenović, predsjednik PDP-a pred nekoliko hiljada građana, koji su u Banjaluku stigli iz svih krajeva Srpske, poručio je prije početka šetnje da nema odustajanja od zahtjeva da se izbori za predsjednika ponište i da će ukoliko bude trrbalo protestovati i u Sarajevu.

Građani skandiraju ime Jelene Trivić, koja je bila kandidat opozicije za predsjednika Republike Srpske.

Borenović je rekao da niko ne može ukrasti koliko naroda hoće slobodu.

“Ovo pokazuje da smo odlučni i da nema odustajanja od namjere ds se sve provjeri i namjere ds se prekroji volja građana. Ne damo prekrajanje onoga što narod želi. Čeka nas složeno i teško vrijeme u kome moramo izdržati i uvjeren sam da ćemo uspjeti da ostvarimo ono što želimo, a to je da ustanovimo istinu. Hoćemo da se otvore te famozne vreće i da se sve provjeri”, rekao je Borenović okupljenima na Trgu Krajine.

On se zahvalio svim građanima koji su došli u Banjaluku.

“Velika zahvalnost i policiji koja nije dozvolila da se spriječi ovaj skup uprkos pritiscima. Dokazali smo da možemo mirno i dostojanstveno prošetati i da pokažemo da niko ne može da pobijedi narod. Zato je važno da izdržimo do kraja i pokažemo šta je to izborna volja građana”, dodao je Borenović.

Milan Radović, zamjenik predsjednika SDS-a, rekao je da su se okupili ovdje zbog Jelene Trivić kako bi odbranili glasove koje je ona dobila.

“Ovdje se brani volja naroda. Želim da im poručim da smo prošetali jer niko ne može zaustaviti narod i borbu za pravdu. Ako budete tjerali inat, Banjaluka će sljedeći put biti puna ljudi koji su glasali za Jelenu Trivić”, rekao je Radović.

Ljubiša Petrović, gradonačelnik Bijeljine, naglasio je da je ovo dokaz koliko je narod jak.

“Mi ćemo zajendo sa vama istrajati i njih poslati u političku istoriju. Naša Jelena je pobjednik i mi ćemo to dokazati zajedno sa narodom. Ovo je borba za svakog našeg čovjeka u RS, pa zato pozivam sve da nam se pridruže u ovoj borbi. Niko nije nadjačao slobodu, mi smo ti koji pišemo istoriju”, rekao je Petrović.

izvor: Nezavisne

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar:
PODIJELI