Predstavljamo Modesti Blejd! Tema, izbor ženskih patika!

SA OVIM PATIKAMA SIGURNO NEĆETE POGRIJEŠITI

Oh da! Patike su napokon zauzele mjesto koje zaslužuju! U svim prilikama! Samo zavisi koju vrstu patika trebate odabrati.

Jutarnja šetnja, popodnevna kafa, vožnja bicikla, hodanje po šumi, izložba pasa, hej pa vi ste stalno u patikama…

Patike su se lagano izšetale iz sporta , prošetale  po ulicama, spetljale  sa modom i postale neizostavan dio svakodnevnog  oblačenja.

Predlažem vam 5 modela patika u kojima ćete sigurno biti stilizovani i moderni. Svih pet vrsta patika imaju jednu zajedničku poveznicu a to je sto su ‘old school retro’ modeli. Jednako su moderne i nakon 40, 50 godina.

Možete ih nositi na farmerke, hlače, suknje, haljine i vaš izgled će biti upotpunjen ovim fantastičnim komadom obuće. Još vam je i zagarantovana udobnost.

Ok ajmo sad preći na stvar.

  1. ADIDAS GAZELLE

Nisu bez razloga na prvom mjestu mog izbora. Adidasov model Gazelle je jedan od prvih modela koji je uspješno izvršio tranziciju iz obuće koja se nosi samo u sportskim prilikama do obuće koja se nosi svaki dan.

Vjerovali ili ne nastale su davne 1968. God. I bile su i ostale najprodavanije patike brenda Adidas. Danas ih znamo kao jedan od najpopularnijih retro modela.

Nevjerovatno dobro je što dolaze u mnogo boja, različitih materijala i specijalnih izdanja.

Jednostavno, morate ih imati!

U Banja Luci su dostupne  u 4 različite boje.

  1. ADIDAS SUPERSTAR

Godinu poslije modela Gazelle izlazi Adidasov model Superstar. Sa revolucijonarnom tehnologijom osvojile su svijet košarke i postale prve plitke patike koje je u to doba nosilo 75% NBA igrača. Na sam vrh vinuo ih je popularni hip hop bend Run DMC, odbijajući da uplovi u more  komercijalne pop kulture kako svojom muzikom tako i izgledom. Pjesma My Adidas bila je njihov hvalospijev Superstar patikama, očekivano  prodaja je enormno porasla kao i popularizacija ovog kultnog modela.

Od davne 1969. Godine kad su prozivedene minimalno su redizajnirane i poznate su pod nazivom Superstar II.

U Banja Luci se mogu kupiti bar u 10 različitih boja.

  1. REEBOK CLASSIC MODEL

Još jedan klasični retro model patika čiji dizajn i prozivodnja seže u davne 1980. godine. Možda to i ne bi bila tako davno i daleko da nije u pitanju odjeća i moda koja se mijenja munjevitom brzinom. Reebok classic model prvobitno je dizajniran kao atletska patika za žene i  popularizovale su aerobik i vježbanje. Odlikuju se vrlo jednostavnim dizajnom i to je jedan od razloga sto su popularne već decenijama.

Možete ih pronaci u svim bojama i nijansama a ja sam za vas izabrala modele u metalik bojama jer ne samo da su hit ove sezone nego ih je i jednostavno upariti uz sve odjevne kominacije

  1. NIKE CORTEZ CLASSIC 72 MODEL

Kluč uspjeha za Nike kompaniju bilo je lansiranje modela Nike Cortez. Dva prijatelja od kojih je jedan trener a jedan atletičar dizajnirali su patike sa namjerom i iskrenom željom da naprave patike koje će biti udobnije od onih koje su trenutno bile dostupne. Nike cortez je najbolju promociju svog prvog modela imao  na najvećem svjetskom takmičenju, Olimpijadi. Pregršt medalja koje su osvojili američki atletičari zagaratovao im je fantastičnu reklamu i rekordnu prodaju. Tom Henks u filmu Forest Gump je pretrčao pola Amerike u ovim patikama.

Nakon 35 godina ovaj model i dalje zivi na nogama brojnih trendsetera.

U Banja Luci su dostupne u dvije varijante, crnoj i bijeloj.

  1. PUMA CLASSIC MODEL

Vjerovali ili ne kompaniju Puma i Adidas su osnovala dva brata Rudolf i Adolf Dassler. U početku to je bila jedna kompanija. Adolf Dassler zvani Adi je nazvao svoju kompaniju skracenicom svog imena i prezimena Adidas. Rudolf je isto tako koristeći skraćenicu prvobitno nazvao brend Ruda, da bi ga kasnije preimenova u Puma.

Ovaj klasični i jednostavni model proizvodi se decenijama i dalje je jednako zanimljiv i tražen. Fascinirana sam sa bojama u kojim dolaze. NJa koju god boju i nijansu pomislite, mozete ih pronaći.

Nisam ih uspijela pronaci u Banja Luci, ako ih nadjete obavjestite me.
Nastavlja se . ….

Modesti Blejd

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar: