Malverzacije bivše uprave “Krajina osiguranja”? MUP Republike Srpske podnio izvještaj o krivičnom djelu!

Uprava kriminalističke policije Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske podnijela je Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka Izvještaj o počinjenim krivičnim djelima protiv N.A., državljanina Sjedinjenih Američkih Država sa prijavljenim boravištem u Banjaluci, M.J. državljanin BiH i Republike Srbije i M.G., državljanina Indije zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivična djela „Zloupotreba službenog položaja ili ovlašćenja“.

Prvoprijavljeni se sumnjiči da je kao odgovorno lice u a.d.“Krajina osiguranje“ Banjaluka, obavljajući funkciju predsjednika Upravnog odbora navedenog Društva sa drugoprijavljenim i trećeprijavljenim u aprilu 2016. godine prekoračio svoja ovlaštenja u namjeri pribavljanja protivpravne imovinske koristi za sebe i akcionare „Neete Gupta“ u iznosu od 5.864.999 KM.

Uprava kriminalističke policije MUP-a RS podnijela je ranije Okružnom tužilaštvu Banja Luka podnijela Izvještaj o izvršenom krivičnom djelu protiv N.A. zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivična djela „Zloupotreba službenog položaja ili ovlašćenja“ i „Pranje novca u pokušaju“ i time načinio štetu „Krajina osiguranju“ a.d. Banja Luka u visini od 6.000.000,00 KM, te tako ostvario protivpravnu imovinsku korist za svoja dva privredna društva u istom iznosu.

povezane vijesti:

Okružni sud odbio tužbu 

Nova radna mjesta u Krajini!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar: