Najava novih radnih mjesta u “Krajina osiguranju”?

“Krajina osiguranje” iz Banjaluke sutra bi moglo da dobije novo rukovodstvo. Skupština akcionara “Krajina osiguranja” Banjaluka u petak, 22.04. je smijenila članove Upravnog odbora i imenovala nove koje je predložilo Ministarstvo finansija RS. Time je na vanrednoj sjednici Skupštine akcionara, koju je sazvala Investiciono-razvojna banka (IRB), kao najveći pojedinačni akcionar IRS, preuzela upravljanje ovim društvom od većinskih akcionara Navina Agarvala i Gupte Nete.

Upravni odbor  kompanije na sutrašnjoj sjednici odlučuje, da li će produžiti mandat Elmedinu Đuzelu, koji je preuzeo upravljanje ovom posrnulom kompanijom u junu 2016. godine. Ako dobijem podršku, za blmojgrad izjavio je Đuzel, primarni cilj mi je da do kraja godine stabilizujem poslovanje.

„Ukoliko se to i dogodi, a vjerujem da hoće kaže Đuzel, prvo ću tražiti deblokadu svih operativnih računa koji su blokirani zbog malverzacija nastalih u ranijem  periodu“.  Krajina osiguranje bi u tom slučaju raspolagala sa sredstvima u visini od gotovo sedam miliona maraka. Siguran je kaže, da će opravdati povjerenje , zaraditi svoju  platu, a vlasniku dividedu. Takva politika poslovanje biće primjenjena na svim nivoima kompanije, rekao je Đuzel. U poslovima sa osiguranjem, objašnjava, „svi radnici su agenti prodaje i praksa je u svim osiguravajućim kućama da oni kroz stimulacije mogu odlično da zarade“.

Đuzel ima i podršku radnika kaže Suzana Pejić. Zaključno sa 10. aprilom, isplaćene su sve zaostale plate, uplaćeni doprinosi i ostale zakonom predviđene obaveze prema radnicima. Ponosna je kaže Pejić, što je isplaćeno i više od 800 hiljada KM  klijentima za nastale štete, što je smatra dobar pokazatelj  oporavka kompanije. Slaže se sa najavljenom politikom stimulisanja radnika koji se ističu u svom radu i raduje se otvaranju novih radnih mjesta.

„Krajina osiguranje“ izjavio je Elmedin Đuzel, koji je siguran u potvrdu mandata, u narednom periodu raspisaće konkurs za radna mjesta, licenciranog knjigovođe i šefa računovodstva, internog aktuara i dva pravnika u sektoru šteta i opštih poslova. Krajina osiguranje ima 19 poslovnica u Republici Srpskoj.

Suzana Pejić koja je razgovarala sa blmojgrad u ime radnika, sredinom prošle godina dobila je otkaz, zajedno sa još 29 kolega, ali je vraćena na posao.Tada je Sindikalna organizacija Krajina osiguranja, 13.jula.2016. godine uputila javno pismo Vladi  Republike Srpske, tražeči da provjeri zakonitost poslovanja tadašnjeg rukovodstva. Nakon sedam dana , 20. Jula,  Agencija za osiguranje Republike Srpske uvela je vanrednu upravu u „Krajina osiguranju“. Zbog niza nezakonitih radnji u kojima su vlasnici iz Indije pokušali izvući novac iz Krajine, osiguranje je bilo pod vanrednom upravom šest mjeseci. Nakon što je Viši privredni sud u Banjaluci ukinuo kontroverznu presudu suda u Trebinju kojom je Krajina morala Agarvalu da  isplati uloženi novac, prestali su razlozi za postojanje prinudne uprave.

 

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar: