Banjaluka će danas biti domaćin takmičenju u zaprežnom sportu. U vožnji preciznosti, dvoprega i četveroprega, takmičari će se boriti za Pehar Grada Banjaluke .

Takmičenje  počinje u u 14 časova, a održaće se na na fudbalskom terenu u naselju Lazarevo.

Takmičenje se odvija u disciplinama, vožnja preciznosti (vožnja između čunjeva), u starosnim kategorijama seniori i juniori&djeca, a voze se kategorije dvopreg i četveropreg. Zaprežni sport je jedna od 7 disciplina Svjetske konjičke federacije, a ovo takmičenje se odvija po pravilima i propozicijama koje ona propisuje. 

 Ulaz je besplatan!

Organizator ovog svojevrsnog spektakla je Konjički klub “Paddock” Banjaluka.

” Cilj nam je da ovim što više popularizujemo i omasovima zaprežni sport, kao jednu od disciplina konjičkog sporta, veoma popularnu i afirmisanu, kako ne samo u regionu koji ima bogatu tradicuju, već i svijetu. Želja nam je da ovo takmičenje postane tradiocionalno, te da s vremenom okuplja što veci broj ucesnika iz regiona, te da postane takmičenje koje će Banjaluku u konjičkom svijetu visoko pozicionirati. Imamo sve preduslove tako da ne vidimo problem u tome da tako i ne bude, izjavila je za blmojgrad, Katarina Jovanović predsjednica KK “Paddock”.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar: