Potvrđena optužnica Čamberi i Đurđeviću zbog ubistva mladića u Trnu

ubistvo trn

Protiv Dalibora Čambera (47) Okružni sud u Banjaluci potvrdio je optužnicu zbog ubistva Duška Savanovića (24) i ranjavanja Alekse Babića (22) te protiv Milana Đurđevića (43) zbog pomaganja poslije krivičnog djela.

Ubistvo se desilo u Trnu kod Laktaša, u novogodišnjoj noći oko 22.30 časova ispred benzinske pumpe “NIS Petrol”, kod točilice za gorivo.

Čambera optužnica tereti za teško ubistvo i nedozvoljeno posjedovanje oružja, a Đurđevića za pomoć učiniocu poslije izvršenog krivičnog djela.

Prema optužnici banjalučkog Okružnog javnog tužilaštva Čamber i Đurđević Mercedesom C, koji je upravljao Đurđević, došli na pumpu, a po izlasku iz vozila došlo je do verbalnog sukoba sa Savanovićem i Babićem koji su na pumpu došli Mercedesom GLK 220.

Tada je došlo do fizičkog obračuna pa je Čamber izvadio pištolj “CZ”, kalibra devet milimetara, za koji nema oružni list, niti dozvolu za nošenje.

Prema optužnici, ispalio je hitac prema Mercedesu GLK koji je pogodio zadnji lijevi točak, a Savanović i Babić su sjeli u vozilo i pokušali da odu, ali ih je Čamber zaustavio.

Babić je izašao iz vozila i Čamber je prema njemu ispalio hitac i pogodio ga u lijevo stopalo, nanijevši mu ustrelnu ranu.

Kako se navodi u optužnici, Babić je krenuo da se udaljava i Čamber ga je pratio, a zatim ga je Savanović udario i oborio.

Čamber je pao leđima na tlo i iz tog položaja je ispalio treći hitac prema Savanoviću, koji je bio okrenut leđima i udaljen između dva – tri metra od njega. Savanović je zadobio prostrelnu ranu karlice i trbuha, usljed čega je doslo do masivnog unutrašnjeg iskrvarenja.

Sanitetom je prevezen u Urgentni centar UKC RS gdje je podlegao od posljedica ranjavanja u 23.50 časova.

Đurđević je odvezao Čambera s mjesta zločina kako bi mu pomogao da prikrije pištolj i druge tragove, navodi se u optužnici.

Određen pritvor osumnjičenim za ubistvo mladića u Trnu

Ubijen mladić u Trnu

Izvor: Nezavisne

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar:
PODIJELI