Pojačane kontrole učesnika u saobraćaju, sankcionisano 535 vozača i 175 pješaka

Pripadnici Policijske uprave Banjaluka sankcionisali su 535 od ukupno 753 kontrolisanih vozača, te 175 pješaka tokom pojačane kontrole učesnika u saobraćaju na području koje operativno pokriva ova uprava.
– Od ukupnog broja sankcionisanih vozača, zbog počinjenog prekršaja nepropuštanje pješaka prilikom prelaska kolovoza sankcionisano je 184 vozača, zbog korištenja mobilnog telefona 80, a zbog nekorištenje bezbjednosnog pojasa 203 vozača – navode iz ove uprave.

Ukupno 175 pješaka sankcionisano je zbog prelaska kolovoza kada je na semaforu crveno svjetlo za ove učesnike u saobraćaju, te zbog prelaska kolovoza mimo pješačkog prelaza.

Službenci banjalučke Policijske uprave su pojačanu kontrolu učesnika u saobraćaju sa akcentom na kontrolu odnosa pješak-vozač, te kontrolu upotrebe bezbjednosnog pojasa i korištenja mobilnog telefona, sproveli od srijede do petka, 12. do 14. juna.
U saopštenju je navedeno da je, analizom stanja bezbjednosti saobraćaja, uočeno da su pješaci najugroženija kategorija učesnika u saobraćaju u smislu da je povećan broj povrijeđenih pješaka u saobraćajnim nezgodama.

Policijski službenici preduzimaju preventivne i represivne mjere s ciljem održavanja, ali i poboljšanja opšteg nivoa bezbjednosti u saobraćaju.

Iz Policijske uprava Banjaluka apeluju na poštovanje zakonskih odredaba iz oblasti bezbjednosti saobraćaja, naglašavajući da je posebno važno da vozači prilagode brzinu uslovima na putu i da posebnu pažnju posvete pješacima.

Pješacima je ukazano na neophodnost korištenja pješačkih prelaza ili posebno izgrađenih prelaza.

Izvor: Srna

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar: